Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. siječnja 2020.
Fotoklub Rijeka

Izložba "Prostor moga grada" stiže i u riječku Galeriju Principij

Izložba "Prostor moga grada" stiže i u riječku Galeriju Principij
Izložba "Prostor moga grada" stiže i u riječku Galeriju Principij
Autor:
Objavljeno: 11. listopad 2018. u 12:37 2018-10-11T12:37:05+02:00

Izložba je već prikazana u Motovunu, dok će u Rijeci svečano biti otvorena u Galeriji Principij 13. listopada te u Zagrebu 17. studenog ove godine. Borislav Božić iz Fotokluba Rijeka objašnjava kako je došlo do izložbe.

RIJEKA - Fotoklub Rijeka, Udruga fotografa Fotovun iz Motovuna i Fotoklub Zagreb organiziraju izložbu »Prostor moga grada«, koja u 60 fotografija, po 20 iz svakog kluba, interpretira Motovun, Rijeku i Zagreb. Izložba je već prikazana u Motovunu, dok će u Rijeci svečano biti otvorena u Galeriji Principij 13. listopada te u Zagrebu 17. studenog ove godine. Borislav Božić iz Fotokluba Rijeka objašnjava kako je došlo do izložbe.

– Na Photodaysu u Rovinju početkom svibnja ove godine na koordinaciji fotoklubova predložio sam Hrvoju Mahoviću, predsjedniku Fotokluba Zagreb i Davidu Matkoviću, predsjednika Udruge fotografa Fotovun iz Motovuna suradnju na realizaciji zajedničke izložbe, koju su oni prihvatili. U daljnjim dogovorima predložio sam temu »Prostor moga grada« i pokrenuli smo cijelu akciju u kojoj se sada na izložbi isprepliće jedna te ista ideja kroz različita podneblja i autorske osobnosti. Jer što je prostor moga grada?

Što to znači u ovim vrlo dinamičnim, sveopćim, migracijskim kretanjima? Što to znači u ovoj nemilosrdnoj i vrlo agresivnoj globalizaciji? Je li još uvijek grad – grad u svom izvornom značenju ili je u ovoj sveopćoj mijeni postao nešto drugo – pita se Božić, ističući da je u definiranju teme naglasak na riječi »moj«, pa se onda u tom kontekstu intimnoga i grad sasvim drugačije dimenzionira.

U Rijeci izložba ostaje otvorena do 22. listopada.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.