Izložba "U žici"

Divovske ogrlice zarobljene u galeriji Bruketa 2

P. N.

S izložbe

S izložbe

Poruka je provokativna i jasna: umjesto povlačenja pred neumoljivom i neizvjesnom stvarnošću, stvoriti nakit koji će svojim prenaglašenim dimenzijama privući pažnju i istaknuti ljepotu i snagu žene koristeći sretnu okolnost da umjetnost ne poznaje granice



U galeriji Bruketa 2 na Sušaku postavljena je nova izložba “U žici” Morane Bruketa Pertaut i Vilene Bruketa Matković. Izložba se može razgledati do 15. siječnja 2016.


Izložbom nakita u Galeriji Bruketa 2 na Sušaku sestre Bruketa uvode nas u blagdansko ozračje.   I ovoga puta aktualne i u duhu vremena, donose novu umjetničku provokaciju koja će privući pažnju prolaznika Sušakom, pa i onih koji će novi postav pogledati – iz autobusa.


Divovske ogrlice zarobljene u žičanim kavezima poveznica su s aktualnim trenutkom oko nas. Naglašavajući vječnu potrebu žene, autorice izlaze iz zadanih ograničenja i stvaraju predimenzionirani nakit u obliku skulpture.




Poruka je provokativna i jasna: umjesto povlačenja pred neumoljivom i neizvjesnom stvarnošću, stvoriti nakit koji će svojim prenaglašenim dimenzijama privući pažnju i istaknuti ljepotu i snagu žene koristeći sretnu okolnost da umjetnost ne poznaje granice.


Prezentacijom u obliku skulpture ostvarena je veza između umjetnosti i predmeta svakodnevne uporabe, kojima su u procesu stvaralačke preobrazbe autorice Vilena Bruketa Matković i Morana Bruketa Pertaut podarile novu dimenziju koja propituje, poziva na razmišljanje i šalje snažnu poruku u duhu aktualnog trenutka.