Poziv umjetnicima

Gradsko kazalište lutaka Rijeka raspisuje natječaj za mlade kazališne autore i redatelje

Kim Cuculić

Foto: Petar Fabijan

Foto: Petar Fabijan



RIJEKA Gradsko kazalište lutaka Rijeka poziva mlade umjetnike – lutkare do 30 godina starosti (redatelje, dramaturge, glumce, likovne umjetnike itd.) da predlože lutkarsko-kazališne projekte za produkciju u kazališnoj sezoni 2018./2019. Natječaj je dio projekta »Lutkolab«, koji GKL Rijeka pokreće u okviru programske linije Dječja kuća Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020.


Uvjeti za prijavu na natječaj nisu diploma kazališne, odnosno lutkarske akademije, kao ni prebivalište u Republici Hrvatskoj. Na natječaj su pozvani mladi lutkarski umjetnici koji nemaju ostvarene više od tri profesionalne kazališne predstave u funkciji autora, odnosno redatelja.


Za produkciju kroz program »Lutkolaba« GKL ima u planu maksimalan iznos ukupnih troškova od 75.000 kuna bruto. U uži izbor odabrat će se maksimalno tri prijave. Autorice i autori koji su ušli u uži krug bit će pozvani u Rijeku da osobno prezentiraju svoje ideje te kroz dvodnevnu radionicu s pojedinim glumcima ansambla GKL-a predstave svoj prijedlog projekta. Odabrani projekt će se producirati i izvoditi isključivo u prostoru GKL-a, a mora imati za ciljanu publiku djecu do najviše 12 godina starosti. Za sva dodatna pitanja može se obratiti na e-mail: gradsko-kazališ[email protected] . Natječaj je otvoren do 8. lipnja 2018.