Udruga Idividi u nedjelju organizira 2. Festival vremena

Donesite svoje vrijeme u obliku satova i kalendara u kastavsku Ložu

Andrej Petrak

Cjelodnevni program, što će se odvijati od 10 do 18 sati, koncipiran je kao izložba donesenih radova, ali i ex tempore radionica u gradskoj Loži, na kojoj će sudionici izrađivati satove i kalendare na licu mjesta, "na radost posjetitelja"



KASTAV – Izložbe i radionice tematski vezane uz satove i kalendare, sjajne nagrade i bogata tombola, te jedinstvena prilika za osvajanje unikatnog, ručno izrađenog mjerača vremena, ono je što očekuje posjetitelje drugog izdanja Festivala vremena, što će ove nedjelje u organizaciji udruge Idividi, biti održano u Kastavskoj Loži.


Cjelodnevni program, što će se odvijati od 10 do 18 sati, koncipiran je kao izložba donesenih radova, ali i ex tempore radionica u gradskoj Loži, na kojoj će sudionici izrađivati satove i kalendare na licu mjesta, “na radost posjetitelja”. Sudionici ex tempore radionice mogu koristiti materijale po želji, a jedino je bitno da satovi rade, odnosno da pokazuju vrijeme.


Prijave za radionicu zaprimat će se između 10 i 12 sati, a rok za izradu radova je 16 sati. U sklopu programa u Galeriji Lokvina u 19 sati bit će otvorena izložba slika i skulptura prošlogodišnjih pobjednika ex tempore radionice Marka Šošića i Mišela Periše, koji su izradili sunčani sat od materijala sakupljenog u kastavskoj šumi Lozi.




Originalna manifestacija prošle je godine privukla umjetnike iz cijele Hrvatske koji su u povijesnoj kastavskoj gradskoj jezgri izložili unikatne satove, kalendare i ostale ručno izrađene mjerače vremena.



U sklopu Festivala vremena bit će postavljena izložba starih satova, gdje će svi posjetitelji koji imaju nekakav stari sat ili kalendar kod kuće, ili kod svojih nonića, moći izložiti svoj mjerač vremena, te pokazati ga javnosti.



– Prvo izdanje festivala bilo je odlično posjećeno pa na krilima slave letimo prema drugom Festivalu vremena. Novost je da će u sklopu radionice i izložbe biti postavljena izložba starih satova, gdje će svi posjetitelji koji imaju nekakav stari sat ili kalendar kod kuće, ili kod svojih nonića, moći izložiti svoj mjerač vremena, te pokazati ga javnosti.


Drage ljude od jedan do 123 godina pozivamo da nam se pridruže na ex tempore radionici u izrađivanju živopisnih mjerača vremena i druženju u ugodnom društvu, kaže Tamara Biro iz udruge Idividi.


Tijekom programa odvijat će se i tombola, a za cijenu listića od simboličnih pet kuna, posjetitelji ulaze u konkurenciju za osvajanje glavne nagrade, najboljeg izloženog rada po glasovima publike. Nagrađeni autor dobit će novac od tombole. Oni umjetnici koji ne žele ući u konkurenciju za nagradu, mogu odabrati samo izložiti svoj sat ili kalendar.


Najbolji rad na ex tempore radionici odabrat će stručni žiri, a proglašenje pobjednika zakazano je za 18 sati. Pobjednik ex tempore radionice imat će izložbu u Galeriji Lokvina u sklopu trećeg festivala vremena sljedeće godine. Dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve telefona Tamare Biro 091/223-3607 i Saše Jantoleka 095/526-8233, ili na e-mail adresi [email protected].