Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
55. obljetnica

Antikvarijat Mali neboder slavio uz nastup Denisa Razumovića Razza i Henryja Radanovića

Snimio Roni BRMALJ
Snimio Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 22. studeni 2017. u 20:28 2017-11-22T20:28:00+01:00

Ujedno je to bila svojevrsna uvertira Jazz Time Rijeka festivala, najdugovječnije manifestacije jazza na Kvarneru koja se diči posebno dugom i značajnom tradicijom i senzibilitetom prema ovom glazbenom izričaju, a obilježavanje rođendana je nazvano "Iza mnoštva dobrih knjiga, stoji dobri naš stari jazz"

RIJEKA "Posebno sam ponosan na ovaj prostor u kojem se nalazi Antikvarijat Mali neboder koji me zarobio 1992. godine kada sam došao u Rijeku i jednostavno me od tada ne pušta. U posao s knjigama uložio sam 25 godina, a odavde je pokrenuta kompletna riječka antikvarna scena koja je oplemenila grad", kazao je na svečanosti obilježavanja 55 godina postojanja najstarijeg antikvarijata u Hrvatskoj i jedinog u zemlji koji drži tako dug kontinuitet, jedan od vlasnika Tomo Vučinić.

Povodom tog jubileja u toj mnogima nezaobilaznoj kulturnoj instituciji nastupili su jazz muzičari Denis Razumović Razz i Henry Radanović te predstavili svoj novi album »Urban Minority«.

Ujedno je to bila svojevrsna uvertira Jazz Time Rijeka festivala, najdugovječnije manifestacije jazza na Kvarneru koja se diči posebno dugom i značajnom tradicijom i senzibilitetom prema ovom glazbenom izričaju, a obilježavanje rođendana je nazvano »Iza mnoštva dobrih knjiga, stoji dobri naš stari jazz.« 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.