Ususret Animafestu

Animacikl – zagrebačke fasade kao filmsko platno

Hina

Foto Davor Visnjic/PIXSELL

Foto Davor Visnjic/PIXSELL

Počinje u 19 sati kazališnom predstavom »Profesor Baltazar – Put oko svijeta« u režiji Marija Kovača, veseloj priči »o mogućnostima, različitostima te dobrim namjerama uz originalne likove iz crtića i prepoznatljivu glazbu«



ZAGREB Dan uoči otvorenja ovogodišnjeg Animafesta, na zagrebačkom Gornjem gradu u nedjelju se održava biciklističko– animirani program festivala, Animacikl koji, predvođen kolonom Zagreb Pedicab tricikala opremljenih pokretnim projektorima, zagrebačke ulice i fasade pretvara u Animafestovo platno.


Program, posvećen proslavi 50. godišnjice animirane serije »Profesor Baltazar«, odvijat će se na platou ljetnog kina Gradec, na Trgu Katarine Zrinske i u okolnim ulicama.Organiziran je u suradnji s odsjekom za animirani film Akademije umjetnosti iz Banja Luke i partnerstvu s Gradom Zagrebom.

Počinje u 19 sati kazališnom predstavom »Profesor Baltazar – Put oko svijeta« u režiji Marija Kovača, veseloj priči »o mogućnostima, različitostima te dobrim namjerama uz originalne likove iz crtića i prepoznatljivu glazbu«.


Potom u Ljetnom kinu Gradec slijedi okupljanje građana s biciklima na Katarininom trgu, a nakon 90-minutne vožnje počinju projekcije filmova »Majstor Koko«, »Vjetrovita priča« i »Leteći Fabijan« iz serije Profesor Baltazar.




Animafestov program na otvorenom počeo je u subotu navečer u parku Ribnjak, gdje se okupilo više od 700 građana koji su na dekama i biciklima, s djecom, prijateljima i kućnim ljubimcima, pogledali ‘animiranu životinjsku reviju’, prošlogodišnje pobjednike Animafesta, filmove »Ježeva kuća« Eve Cvijanović, »Crvena kornjača« Michaëla Dudok de Wita i »Noćna ptica« Špele Čadež.


Ovogodišnji, 28. Svjetski festival animiranog filma počinje u ponedjeljak 4. lipnja, svečanim otvorenjem.