Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Reagiranje

Uljanik Plovidba d.d.: 'Nismo privatno društvo bilo nekadašnjih bilo sadašnjih menadžera Uljanika'

Uljanik Plovidba d.d.: 'Nismo privatno društvo bilo nekadašnjih bilo sadašnjih menadžera Uljanika'
Uljanik Plovidba d.d.: 'Nismo privatno društvo bilo nekadašnjih bilo sadašnjih menadžera Uljanika'
Objavljeno: 26. rujan 2018. u 10:50 2018-09-26T10:50:00+02:00

Naime, ne mogu sigurno menadžeri Uljanika bili oni u određenom udjelu dioničari društva Uljanik Plovidba d.d. ili ne, servisirati dugove društva. To mogu samo i isključivo prihodi društva za koje su zaslužni njegovi pomorci i radnici na čelu s upravom

Trgovačko društvo Uljanik Plovidba d.d. je putem svog odvjetnika dostavilo Zahtjev za objavu ispravka informacije.

 

„Reagirajući na izraziti neprofesionalizam i pretjeranu želju za senzacionalizmom iskazanim u naslovljavanju članka ,,Dok Uljanik grupa propada, njihovi menadžeri uspješno servisiraju dugove svoje Uljanik plovidbe" kojim se sadržajno zapravo prenose povlaštene informacije o poslovanju društva Uljanik Plovidba d.d. koje je samo društvo kao izdavatelj javno podijelilo sa svojom investicijskom javnosti, a koje nemaju nikakve veze s brodogradilišnom grupacijom Uljanik, obraćamo se javnosti u želji da skrenemo pozornost na količinu netočnih, populističkih i deplasiranih informacija koje se pokušavaju prezentirati javnosti pod krinkom javnog informiranja, a zapravo bez pokrića u stvarnim i dokazivim činjenicama.

Uljanik Plovidba d.d. nije privatno društvo bilo nekadašnjih bilo sadašnjih menadžera Uljanika i konstantno inzistiranje u prenošenju ovog neistinitog navoda koje je samo društvo u više navrata prethodno demantiralo, obezvrjeđuje i marginalizira više od 4.000 što većih što manjih investitora koji su s povjerenjem uložili svoj kapital u društvo, stekli određene udjele i ostvaruju svoja upravljačka i imovinska prava u skladu s uloženim.

Također, davanje informacije o refinanciranju dijela kreditnog dugovanja uz izrazito značajan otpis duga koje predstavlja veliko rasterećenje za likvidnost društva i stvara povoljnije uvjete za njegovu dugoročnu opstojnost i očuvanje preko 400 radnih mjesta, pod ovakvim neumjesnim i nevezanim naslovom, svakako umanjuje značaj i vrijednost same informacije kao i rada svakog pomorca i radnika društva koji je svojim trudom prdonio tome da se društvo danas može više ili manje uspješno nositi s izazovima tržišta na kojem posluje.

Naime, ne mogu sigurno menadžeri Uljanika bili oni u određenom udjelu dioničari društva Uljanik Plovidba d.d. ili ne, servisirati dugove društva. To mogu samo i isključivo prihodi društva za koje su zaslužni njegovi pomorci i radnici na čelu s upravom.

Dakle, nejasno ostaje na koji bi točno način menadžeri Uljanika servisirali bilo koji dug društva Uljanik Plovidba d.d. s obzirom da nisu ni na koji način sudjelovali u pregovorima za predmetnu transakciju niti imaju mogućnost podmirivati obveze društva.

U konačnici, društvo Uljanik Plovidba d.d. ni po kojoj se osnovi ne može držati odgovornim za stanje u brodograđevnoj grupaciji Uljanik te se zbilja nalazi dekadentnim koristiti bilo kakvu priliku da se ova dva poslovna subjekta stavljaju u bilo kakav odnos samo u svrhu privlačenja određenog čitateljstva ili iskazivanja osobnih stavova autora.

Društvo nikada nije niti će sada dozvoliti da se neutemeljeno na bilo koji način vrijeđaju njegova čast i ugled kao ni investicijska odluka njegovih investitora ili umanjuje značaj rada njegovih radnika te će adekvatno reagirati na svaki takav daljnji pokušaj...", piše odvjetnik Karlo Novosel zastupajući trgovačko društvo Uljanik Plovidba d.d.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.