Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. studenoga 2019.
Reagiranje

Dujmić: Vrijeme je da Robert Kurelić shvati da postoji samo jedan čelnik Grada - gradonačelnik

Dujmić: Vrijeme je da Robert Kurelić shvati da postoji samo jedan čelnik Grada - gradonačelnik
Dujmić: Vrijeme je da Robert Kurelić shvati da postoji samo jedan čelnik Grada - gradonačelnik
Objavljeno: 10. veljača 2018. u 11:39 2018-02-10T11:39:00+01:00

Nažalost prisiljen sam ponovno reagirati, i to na nedavno objavljeno priopćenje Roberta Kurelića  koji se u svojstvu predsjednika Gradskog vijeća opet služi politikanstvom te navodi potpune neistine o tome da službenu web stranicu Grada Opatije koristim za promidžbu jedne političke opcije.

Gradska stranica služi za informiranje građana, ali i komunikaciju gradonačelnika, kao nositelja izvršne vlasti, prema građanima. Moje reagiranje koje je objavljeno prije nekoliko dana, usmjereno je na to da se pokaže, ali i zaštiti ispravno postupanje Grada Opatije u pogledu parkinga, što je i moja obveza.

Iako je to, čini se, njegova velika želja, g. Kurelić mora shvatiti da Grad ne može imati dva čelnika, niti paralelnu vlast. Gradsko vijeće nositelj je predstavničke, dok je gradonačelnik nositelj izvršne vlasti. Robert Kurelić nije ovlašten predstavljati Grad niti izražavati stavove Grada. Ako se ne slaže s politikom vođenja Grada, istu može promijeniti kada pobijedi na izborima za gradonačelnika čime će dobiti ovlasti predstavljati Grad, ali i upravljati njime na način koji on smatra ispravnim. Isto tako pogrešno smatra da on predstavlja mišljenje i stav Gradskog vijeća kao kolektivnog tijela. Bilo bi dobro da se odluči hoće li u javnosti istupati kao čelnik stranke, budući kandidat za gradonačelnika ili pak kao predsjednik Gradskog vijeća.

Kao predstavnik izvršne vlasti neću dopustiti da se službena web stranica Grada koristi za obračune čelnika političke stranke sa gradonačelnikom, na što imam puno pravo. To nije cenzura nego odgovornost.

Ovo što se trenutno događa u Opatiji nije dobro i jako šteti ugledu Grada i Gradskog vijeća. Građani su s pravom ogorčeni. Stoga molim g. Kurelića da se okrene Gradskom vijeću, a vođenje Grada prepusti meni kao gradonačelniku, navodi Ivo Dujmić u reagiranju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.