Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Reagiranje

Dujmić: Parking nije trebao poskupjeti

Ivo Dujmić, Foto: V. KARUZA
Ivo Dujmić, Foto: V. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 15. svibanj 2018. u 18:44 2018-05-15T18:44:46+02:00

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić reagirao je na naš tekst o parkingu u Opatiji

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti.

"Reagiranje na članak iz NL od 15.svibnja 2018.

Način vladanja kohabitacijom u Gradskom vijeću je učinio svoje, većina u GV  je prenijela ono što nije u potpunosti točno, stoga moram radi potpunog informiranja javnosti reagirati i objasniti situaciju parkiranja u Opatiji putem ovog pisma.

Ono što treba u početku naglasiti da je većina u Gradskom vijeću (Akcija mladih, SDP, HSU, IDS i Unija Kvarnera) najprije oduzela ovlasti Gradonačelniku da odlučuje o parkirnoj politici s namjerom da mogu sami kreirati i provoditi parkirnu politiku u Gradu Opatiji, a ne da kao i dosada o tome samostalno odlučuje Gradonačelnik. Time su ujedno i preuzeli odgovornost za parkirnu politiku u Gradu.

Moj Izvorni prijedlog nije se bitno razlikovao od Odluke koja je bila na snazi i po kojoj je dosadašnji privatni koncesionar upravljao parkiralištem u Gradu Opatiji, uz bitnu dopunu s kriterijima koji su dio obećanja Nezavisne liste Ivo Dujmić - uvođenje besplatnog prvog sata parkiranja za sve stanovnike Grada Opatije.

U izvornom prijedlogu Odluke koju sam predlagao, bilo je i zadržavanje istih parkirnih cijena, proširenje broja mogućih korisnika pretplatnih karata, smanjenje broja oznaka parkirnih zona, izjednačavanje režima naplate u Iki s režimom naplate u Ičićima, stavljanje u funkciju javnog parkirališta onih zona koje je Grad do sada iznajmljivao zakupcima  (parkiralište kod ex Kvarner expressa i kod hotela Bristol), izuzeće od naplate parkirališta ispod Thallassotherapie Opatija radi potrebe pacijenata, stavljanje pod naplatu parkirališta uz groblje Volosko, smanjenje Dnevne karte sa 140 na 100 kn.

Nakon provedene četiri javne tribine i javne rasprave u trajanju od dvadeset dana, sadašnju Odluku o parkiranju „prekrojili“ su oni koji danas nisu spremni preuzeti odgovornost i ljudski reći da su pogriješili. G. Kurelić i g. Kirigin su uz stručnu pomoć Pročelnika za komunalni sustav i direktora Opatije 21 izradili svoj prijedlog Odluke koji je nakon toga jednoglasno izglasan u Gradskom vijeću. Nezavisnoj listi Ivo Dujmić koja u GV ima šest članova sugerirao sam da prihvati takav prijedlog, te smo nakon toga svi zajedno, predstavnička većina u GV i ja kao Gradonačelnik zajednički istupili u medijima i prezentirali  Odluku koja je i usvojena na GV.

Osobno sam prisustvovao na dva sastanka izrade Odluke kada sam jasno istaknuo da ću podržati sve odluke koje predstavnička većina u GV predloži uz uvjet da se u Odluku ugradi besplatni sat za Opatijce, jer sam uvjerenja da je to najbolji doprinos ove odluke na standard naših građana. Preuzimam odgovornost za promjenu zone parkiranja kod hotela Ambasadora koja je dovela do povećanja cijene parkiranja, ali motiv je bio osigurati više mjesta za korisnike povlaštenih karata koji žive u tom dijelu Grada.

U mojem prijedlogu prije svega sam se vodio optimiziranjem parkirnog sustava te prvenstveno interesima naših građana  i nikada to nisam dovodio u vezu s opstojnošću Opatije 21, jer da sam želio „nahraniti“ Opatiju 21 nikada ne bih predložio i uvjetovao besplatni sat za Opatijce.", navodi u svom reagiranju Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije. 

Gradonačelnik

Ivo Dujmić

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dobrovoljni mirovinski fondovi uz prinose donose i porezne olakšice te državna poticajna sredstva