Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 1
Sutra: 17° 21° 1
21. travnja 2018.
Reagiranje

Danko Švorinić: Ivaniš očito nije shvatio rješenja koja smo predlagali

Danko Švorinić: Ivaniš očito nije shvatio rješenja koja smo predlagali
Danko Švorinić: Ivaniš očito nije shvatio rješenja koja smo predlagali
Autor:
Objavljeno: 19. svibanj 2017. u 11:38 2017-05-19T11:38:22+02:00

S obzirom na novi tekst objavljen u online izdanju Novog lista ali i iznesene nove netočnosti u reagiranju g. Ivaniša http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Ivanis-odgovara-Svorinicu-Za-raspravu-o-zdravstvu-treba-znanje-a-ne-demagogija, molim vas da u formi reagiranja, a prije izborne šutnje, objavite moj odgovor s kojim sa svoje strane zaključujem polemiku.

Srdačno,

Danko Švorinić

Pri kraju ove mini polemike, a uoči predizborne šutnje zadovoljstvo mi je konstatirati da se s g.Ivanišem slažem u jednome. Cijela ova prepiska bila bi smiješna da se ne radi o zdravstvu, ozbiljnoj i važnoj temi.  Nemam namjere trošiti vrijeme - niti svoje niti čitatelja cijenjenog Novog lista - na objašnjavanje gosp. Ivanišu što smo u našem programu predložili, budući da on očito predložena rješenja nije shvatio, ili htio shvatiti. Jednako kao što odbija prihvatiti informaciju o autoru programa i njegovim referencama iako smo o tome uredno izvijestili javnost. Čitatelje upućujem na web adresu na kojoj se mogu upoznati s cjelokupnim programom (http://listazarijeku.com/program)

Za razliku od gosp Ivaniša, ne smatram se političarem opće prakse koji o svemu sve zna najbolje, i često se na različitim temama oslanjam na mišljenja kompetentnih suradnika. Program oko kojeg se razvila polemika smatram koherentnim, sveobuhvatnim, ali prije svega - poticajnim za raspravu. Međutim, da bi se o nečemu moglo raspravljati minimalna pretpostavka je konsenzus oko toga o čemu raspravljamo. Nasuprot tome, teze koje gosp Ivaniš iznosi o zdravstvenom dijelu programa Liste za Rijeku su naprosto – izmišljene. Žao mi je ali radi se o podcjenjivanju sposobnosti čitatelja da sami izvuku zaključke budući da je naša strategija javno objavljena.

Ujedno pozivam g. Ivaniša da i njegova stranka predloži cjelokupni program razvoja zdravstva u gradu i regiji, koji ne bi bio nabacivanje izoliranih prijedloga, već sagledavanje cjelokupne situacije i mogućih cjelovitih rješenja. Onda bismo mogli stručnjake sučeliti za stol i raspraviti sve aspekte planova, kako rade profesionalci zabrinuti za razvoj grada, a ne političari u predizbornoj borbi za fotelje.    

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
S Lidlom do odmora iz snova
Moj apartman s 5 zvjezdica

S Lidlom do odmora iz snova