Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 6
Sutra: 6° 6° 6
12. prosinca 2019.
Reagiranje Eko stožera

Begonja: Krizni eko stožer ne podržava Hrvoja Burića niti njegov licemjerni "prosvjed"

Josip Begonja, Foto: S. DRECHSLER
Josip Begonja, Foto: S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 8. studeni 2017. u 15:12 2017-11-08T15:12:14+01:00

U članku Novog lista od 31.10.2017. godine pod naslovom „Protiv visokih cijena Energa i protiv poskupljenja Ćistoće“ navodi se kako Udruga Krizni eko stožer Marišćina, zajedno s Nezavisnom listom Bura organizira prosvjed koji će se održati 10.studenog 2017. godine.

Kao udruga koja se godinama bori za uspostavu sustava gospodarenja otpadom temeljenog na ekološkom odvajanju otpada, iznosimo jasne i argumentirane stavove pozivajući lokalnu vlast i njihova komunalna društva da u cilju smanjenja troškova građana, adekvatne zaštite okoliša i u skladu s EU uredbama koje moramo provoditi, promijene sustav gospodarenja otpadom koji se temelji na obradi miješanog smeća i proizvodnji gorivog otpada.

U skladu s tim, pozdravljamo sve inicijative koje kroz razne oblike građanskog otpora pokušavaju postići iste ciljeve, pa tako članovi udruge Krizni eko stožer Marišćina mogu slobodno u svoje ime javno nastupati.

Međutim, udruga Krizni eko stožer Marišćina NIJE suorganizator prosvjeda stranke Nezavisna lista Hrvoja Burića, kako je navedeno u članku Novog lista.

Udruga Krizni eko stožer Marišćina ne može podržati licemjerno ponašanje pojedinaca i stranaka koje u Županijskoj skupštini podržavaju autore projekta ŽCGO Marišćina protiv kojeg se godinama borimo. Ti isti pojedinci i stranke danas se tobože deklariraju protiv poskupljenja usluge odvoza i obrade smeća, nastojeći se tako domoći jeftinih političkih bodova.

Žalosno je da i „nove“ političke opcije koje navodno žele promijeniti sustav na bolje, jednako licemjerno manipuliraju ljudima i činjenicama koje javno iznose, dogovarajući ispod stola svoje aranžmane sa političkim opcijama protiv čijih se odluka navodno bore!, navodi se u reagiranju Udruge Krizni Eko Stožer Marišćina koje potpisuje predsjednik Josip Begonja.

  

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.