Srijeda, 25. studenog 2015.
Komentar Darka Pajića

Zašto pristajemo biti smeće?

Snimio Nenad REBERŠAK
Snimio Nenad REBERŠAK
Autor: Darko Pajić
Objavljeno: 2. veljače 2013. u 13:35

Ne treba nikada zaboraviti da je opljačkanu i prezaduženu Hrvatsku aktualnoj Vladi isporučio HDZ. Ali to nije opravdanje da premijer i ministri misle kako su drugi pametniji i bolji, pa im treba prodati ili povjeriti na upravljanje sve vrijedno što Hrvatska ima

Š to se više saginješ, više ti se guzica vidi, a predstavnici države i građana u Hrvatskoj očito rade prekovremeno na poslu povijanja kičme pred rejting agencijama, koje su odradile društveno krajnje štetnu ulogu u stvaranju svjetske financijske, gospodarske i svake druge krize. Našima se od silnog saginjanja više ni glava ne vidi, pa podsjećaju na nojeve u pijesku. 

   Vijest o snižavanju kreditnog rejtinga od strane agencije ćudljiva imena Moody's nije neočekivana, ali jest loša, jer se njom samo potvrđuje ono što ionako znamo i osjećamo na svakom koraku. Naznaka oporavka Hrvatske u bilo kojem segmentu nema, pa je i o rastu životnog standarda izlišno govoriti.

Hrvatski rejting pao je na razinu onoga iz 1997. godine, kažu u agenciji, ali zatim ne govore ni riječi o tome da ljudi danas žive lošije nego 97., jer je standard života pao više od kreditnog rejtinga. Činjenica da većina od 4,5 milijuna građana vodi golu borbu za preživljavanjem nema značaja za Moody's, oni bi ionako dali povoljniju ocjenu kad bi se još jače smanjila prava ljudima, snizile plaće i mirovine, smanjila radnička prava, rashodi u proračunu i socijalna prava, dodatno narušila kvaliteta besplatnih zdravstvenih usluga... 

  Zabrinjavajuće su reakcije dvojice najutjecajnijih hrvatskih političara u ovom trenutku, ministra financija Slavka Linića i predsjednika Vlade Zorana Milanovića. Obojica se uglavnom slažu s rejting agencijom, a ono u čemu se ne slažu svodi se na efemerna pitanja poput brzine reformi u neuvjerljivom teoretiziranju premijera o društvenoj odgovornosti političara.

Kaže Milanović uz iritirajući osmijeh da njegove kolege diljem Europe imaju mišljenje o agencijama koje je bolje javno ne izgovarati. Međutim, istina je drugačija. Rezultati rada Milanovićeve Vlade stavljaju je na razinu običnog poslušnika agencija, MMF-a, interesa Europske unije, banaka i krupnog kapitala.

To je neizravno potvrdio i Slavko Linić, koji je, kao i obično, daleko konkretnije govorio od premijera. On tvrdi da Vlada na svaku primjedbu Moody'sa ima odgovor.

Tako će na njihovu kritiku tromog i prevelikog javnog sektora Vlada odgovoriti privatizacijom Hrvatske poštanske banke i Croatia osiguranja, restrukturiranjem željeznica i davanjem autocesta u koncesiju.

Dakle, prodat će sve što nešto vrijedi, ali tromi i preveliki javni sektor neće smanjiti i mijenjati.

Ostavit će sve svoje kolege na plaći u 576 općina, gradova i županija još četiri godine, jer ništa po tome nisu napravili.

Neće dirati državnu administraciju, oni za razliku od privatnog sektora, ne mogu dobiti ni jedan otkaz. Neće mijenjati investicijsku klimu za sve, već samo za najbogatije putem diskriminirajućeg Zakona o investicijama uz cinično opravdanje kako Zakon uvode upravo zbog neefikasnosti one iste administracije, koju su odlučili ne dirati. 
  

Ne treba nikada zaboraviti da je opljačkanu i prezaduženu Hrvatsku aktualnoj Vladi isporučio HDZ. Ali to nije opravdanje da premijer i ministri misle kako su drugi pametniji i bolji, pa im treba prodati ili povjeriti na upravljanje sve vrijedno što Hrvatska ima.

Ako za sebe mislimo kako nismo sposobni baš ništa osmisliti i proizvoditi, makar na razini da sami sebe prehranjujemo i oblačimo, ostat ćemo trajno osuđeni na ovisnost o drugima. O njima ne treba imati iluzija, neće nam ništa pokloniti. Utoliko se treba pogledati u ogledalo i upitati: Zašto pristajemo biti smeće? I dokle?

Komentari

28
Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti komentar. Prijavi se / Registriraj se
 • NedjeljniKomentarBlog
  NedjeljniKomentarBlog   Objavljeno: 13. veljače 2013. u 9:00

  Pristajemo biti smeće (tj. političke stranke u naše ime) jer to donosi pobjedu na izborima. Je li to dovoljno jednostavan i razumljiv odgovor?

  *Naravno* da će vlada - bilo koja - prije prodati Croatia osiguranje nego s posla najuriti parazite.
  Parazita ima na desetke tisuća.
  To je puno glasova. Koliko birača imaj Croatia osiguranje?

  S nevjericom sam pročitao ovaj članak, jer Novi list obično zagovara socijalizam.

  Jedino o čemu bih prigovorio je da ne razumijem kakve veze sa svime imaju rejting agencije.
  Nitko građane i vladu ne prisiljava da obraćaju pažnju na rejting. Samo najgori dužnici-propalice - a to su zahvaljujući socijalnoj državi sve zapadne zemlje - moraju brinuti o svojem bonitetu.
  Kad se založite za ukidanje socijalne države, povjerovat ću da vas zapravo brinu ogromne kamate i javni dug...

 • yodahr007
  yodahr007   Objavljeno: 3. veljače 2013. u 19:23

  server stvarno iz 3. maja
  alora @štoljpi ne po pare u NL,reko sam buraz u NLB

 • B.M.K.
  B.M.K.   Objavljeno: 3. veljače 2013. u 9:27

  Cijenjeni g. Pajiću
  Zašto pristajemo biti smeće? Molim pogledajte koje se smeće odvija oko nas u sektoru koji i Vi dobro pratite.
  Pristajemo biti smeće kada ne napišemo dvije riječi na činjenicu da predsjednik Upravnog vijeća javnog poduzeća za drugog čovjeka tog poduzeća postavlja vlastitog sina (sigurno znate o kome se radi). Kada taj isti čovjek već mjesecima razvlači natječaj za drugo javno poduzeće radi „nekoliko tisuća“ vlastitog interesa – i još pokušava svim sredstvima tu agoniju produljiti do beskonačnosti… Zašto??? Možda da uhljebimo nekog ostarjelog otočana koji se ne snalazi u metropoli??? (jel da znate o čemu govorim). Možda da se nastavi s pritokom nekoliko tisuća… Naravno za to drugo javno poduzeće zasigurno ga nije briga, a vrijeme ide…

 • the best
  the best   Objavljeno: 3. veljače 2013. u 0:32

  Nema prevare , nema lazi !! Koliko god pokrali sve su mi drazi !! Doktore , da li sam ja niormalan ?!

  Washington Times: 'HDZ je Hrvatsku opljačkao za milijardu dolara, moraju odgovarati zbog toga'

  Dotaknuo se i HDZ-a te njegovog bivšeg šefa Ive Sanadera. Tako piše da je "HDZ politički izraz gangsterske vladajuće elite". Dodaje kako je Sanader pod istragom zbog pronevjere, podmićivanja i korupcije.

  "Visoko pozicionirani izvori unutar vlade, ali i izvan nje kažu da je Sanader zajedno sa svojim suradnicima iskorištavao javna dobra. Prikupili su velika privatna bogatstva, a sve nauštrb hrvatskih poreznih obveznika. HDZ-ova elita ukrala je ili izvukla oko milijardu dolara - groteskni iznos za tako malu naciju", piše kolumnist WT-a i dodaje kako bi Sanader morao odgovarati zbog toga.

  Bas se tako i dogodilo , ode veliki vodja u buksu i raspadne mu se zlocinacla organizacija !!

 • the best
  the best   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 22:55

  Crveni su na vlast došli prevarom i lažima, kao što uvijek čine ! Lagali su da imaju plan i da će zemlju brzo izvući iz krize ! Nesposobni kakvi jesu, napravili su nas SMEĆEM, ali zato, mimo mandata, provode kulturnu i ideološku revoluciju i provode crveni fašizam !!!!

  • the best
   the best   Objavljeno: 3. veljače 2013. u 0:41

   Zapravo ja sam smeće oduvijek i bio , meni se nije ništa promjenilo !!

 • the best
  the best   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 22:51

  Crveni fašisti opet lažu i provode nasilje ! HDZ je ostavio zemlju crvenima sa rastom BDP-a od 0,8%, a crveni lažovi su lagali kako je to presporo i da oni mogu bolje i brže jer da je čitava Europa već izašla iz krize, a mi kao sporo izlazimo !!!! Eto, to su govorili i to su činjenice ! Crveni su državu ekspresno odveli u SMEĆE !!! Još su crveni za jednu godinu mandata povećali vanjski dug za 14% !!!! Primjerice, uspjeli su i od Hrvatske lutrije napraviti gubitaša ! Gdje su novci drugovi ?!

 • the best
  the best   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 21:37

  Gradjani su na izborima pokazali sto misle o KRADESE-u. A sto ce drugo bagra zlocinacka,koprcaju se u svom mulju i izbacuju floskule. Kamate za dospjeli dug su u velicini drzavnog deficita, ha..ha..ha...a zna se tko ga je napravio.

 • Janko Sibinjanjin
  Janko Sibinjanjin   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 21:31

  Kakvi dubokoumni komentari? Ma kome je stalo do ocjena nekih kreditnih agencija (Zoki se valja od smijeha). Kreditne agencije ocjenjuju politički rizik (80%) i ekonomski (20%) neke države. Jebe se njima za naše unutarnje gospodarske probleme oni otvoreno govore da nam je politika –smeće. Zoki &Co. ne mogu složiti badminton reprezentaciju a da se ne popičkaraju. Ne mogu postaviti morčića za direktora Jadrolinije a da se ne izjedu međusobno. Ko može otrpiti Obijev bijes a da ne naruši integritet Riječkog karnevala.
  (PS. nije dovoljno na wikipediji pročitati tko je bio Janoš Hunjadi, treba ipak malo više znanja ili opće kulture crpljene iz narodne baštine)

 • the best
  the best   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 21:08

  KARAMARKOVA SMEĆE POLITIKA

  Status smeće ocjena je Vladina rada – izjavio je nitko drugi nego šef KRADESE-a Tomislav Karamarko, lijući suze što će obaranje kreditnog rejtinga Hrvatske, po njemu rezultat avanturizma i nekompetentnosti ekipe premijera Zorana Milanovića, morati plaćati svi građani.

  Cijela Hrvatska ima razloga da povodom rušenja kreditnog rejtinga bude nezadovoljna radom aktualne Vlade, jedini koji to pravo nemaju KRADESE-ovi su šefovi. Jedina koja o avanturizmu i nekompetentnosti Milanovićeva tima ne bi smjela ni zucnuti KRADESE-ova je vrhuška. Jedini koji nema pravo krokodilski plakati nad građanima koji će platiti cijenu neuspješne vlasti Tomislav je Karamarko.

  Jer, dramatična ekonomska situacija, koju rejting agencije sada konstatiraju, rezultat je KRADESE-ova vladanja Hrvatskom. Stranke koja je kriminalnim sredstvima iz države isisala, po nekim procjenama, gotovo cijeli jedan državni budžet. Sve što su Sanaderove strukture pokrale oteto je od hrvatskih građana. Usto, KRADESE-ove vlade, u kojima je Karamarko i osobno participirao, godinama su ignorirale sve dublju recesijsku krizu. Zato je aktualna situacija njihova ostavština. Račune koje je KRADESE za sobom ostavio danas plaća hrvatska sirotinja. Milanovićevi nesretnici koji su naslijedili spaljenu zemlju možda nisu jako sposobni, ali nisu oni uzrok katastrofalnog potonuća. KRADESE-ovi političari koji rezultate svoga vladanja sada kao kukavičje jaje pokušavaju podmetnuti aktualnoj Vladi krajnje su nepošteni i licemjerni. Umjesto da šute ili se ispričaju hrvatskom narodu, oni nastupaju kao tužitelji. Zamalo će se pokušati prodavati kao spasitelji. Zaista, smeće politika!

 • the best
  the best   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 20:58

  Mi, smeće, smatramo da nije primjereno u isti koš, tj. isti kontekst, stavljati HDZ, Crkvu i nas. Mi ipak mislimo da od nas može biti mnogo toga korisnog. Ako nas pravilno odvajate, možete dobiti kompost, materijal za reciklažu, sredstvo za ogrjev… Puno toga! Što imate od HDZ-a i Crkve? Ništa, samo štetu, kriminal, korupciju, rupu u proračunu, neutaživ apetit za tuđim novcem… Nećemo trpjeti više ovakve uvrede !!

 • the best
  the best   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 20:23

  MILANOVIĆEV NAPRIJED! - U SMEĆE

  Izvješće agencije Moody's o kreditnom rejtingu Hrvatske govori da smo na dobrom putu, ali ne idemo dovoljno brzo – tako je premijer Zoran Milanović na sjednici Vlade prokomentirao najnovije obaranje hrvatskog boniteta na razinu smeća. Pritom nije pokazao ni najmanju zabrinutost razvojem situacije. Dapače, sjednicu je Vlade odradio u veseloj atmosferi, široko nasmijan, zbijajući šale. Kao da mu je netko upravo ispričao sjajan vic. Milanovića je rijetko vidjeti u tako dobrom raspoloženju. Što je Hrvatskoj gore, to je premijeru, izgleda, bolje i zabavnije.
  Milanovićev komentar neodoljivo podsjeća na poznatu, često citiranu izjavu jednog od glavešina bivše države koji je jednom prilikom rekao da je zemlja na rubu ponora te je vrijeme da se napravi odlučan korak naprijed. Rušenje kreditnog rejtinga može se smatrati dokazom da je Hrvatska na dobrom putu samo ako se i put nizbrdo, u propast proglasi dobrim i poželjnim. Bez obzira na premijerove pokušaje racionaliziranja Moody'sove odluke - a koji se mogu svesti na tezu da kreditne agencije navijaju za radikalne promjene ne obazirući se na socijalne posljedice, dok on i njegov kabinet stoje na braniku interesa svog naroda - novoosvojeni status smeća nikako se, ni uz maksimalnu benevolentnost, ne može uzimati kao potvrda ispravnosti Vladine politike.
  Premda rejting agencije nisu cvijeće, problem je što one nipošto nisu usamljene u svojim zlogukim prognozama: od nezavisnih ekonomista do Milanovićevih ministara, svi se slažu u jednom - da se Hrvatskoj smiješe crne perspektive. Negativni se trendovi produbljuju, najavljeni se oporavak ponovno odgađa. Zato premijerov Naprijed!- dok, usprkos Moody'su, dobre volje, razdragan, neokrznut sumnjom, jaše na čelu kolone - djeluje kao puko poricanje stvarnosti. Nojevski manevar!

 • the best
  the best   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 20:20

  SRUŠIT ĆEMO CRVENE FAŠISTE !!!!

 • the best
  the best   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 20:18

  KAD BOLJE RAZMISLIM , NAJVECE SMECE NA OVOM PORTALU SAM JA THE BEST ALIJAS RIKUKU !!

  • the best
   the best   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 20:26

   Cijenjenu Dr. Reisman treba na slijedecim lokalnom izborima staviti na listu KRADESE-a ?!

 • the best
  the best   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 19:44

  CRVENI FAŠIZAM

  Što Krizmanićka zna o Case Western Reserve Univesity gdje je doktorirala dr. Reisman? Ali Mirjana Krizmanić ima staru boljševičku batinu u ruci i mlati s njom gdje stigne! Kletva dekana te u komunizmu zloglasne institucije da je studente u Hrvatskoj indoktrinirala crkva a ne nikakav komunizam jedna je od većih gluposti koje je Hrvatska čula od kad je ima.
  Autor: Tihomir Dujmović Photo: Pixsell Petak, 01 Veljača 2013 13:26
  Tako je to kad nema katarze, tako je to kad se ljevica drži Tita kao pijan plota, tako je to kad doslovno niti jedan segment Titove tolitarne vlasti nije do danas posramio ljevicu. Goli otok velite? Pa da misle da je to bio zločin i da uistinu ne žele da se to ponovi, da su iskreno doživjeli katarzu, da se istinski srame tog sadizma uredili bi to stratište.
  Jeste li bili tamo? Pa to izgleda poput iskopine iz rimskog razdoblja! Namjerno zapušteno, devastirano i netaknuto od 1950-te! Ali, ne, oni uređuju spomenik u Srbu nakon kojega je poklan Boričevac, a ne žele te novce dati za uređenje Golog Otoka.

  I oni i Sanaderov HDZ! Dakle, obzirom da se ničega iz prošlosti ne stide, da su zabranili istraživanja zločina svojih ideoloških prethodnika, posve je logičan ovakav razvoj situacije kakav imamo i iz kojeg se može pročitati ovo: oni bi sve ponovili, ničega se naravno ne stide, dobro,dobro, svakako malo manje krvi, ali sve drugo može –ispočetka!
  Tome u prilog kraljevski svjedoči činjenica da jedna od crvenih nevladinih udruga traži da se kardinala Stepinca tretira sukladno presudi jugoslavenskog suda, dakle kao zločinca! No, sada se dogodilo da je ljevica svojim banditskim nastupom prema dr. Judith Reissman osramotila i sebe i cijelu zemlju a nesnošljivost koju je pokazala nije ništa drugo nego resetirani oblik starog boljševičkog svjetonazora po kojem je neistomišljenik drugo ime za neprijatelja.

  Motivi dr. Reismann da uopće uroni u temu seksualnog odgoja mladih ne mogu biti neviniji: kad joj je desetogodišnju kćer silovao trinaestogodišnji susjed susrela se prvi put sa tezom 'možda je ona to i tražila' jer 'djeca su seksualna bića od rođenja'. Kad je čula tu tezu,u toj jezivoj situaciji,dr. Reisman je shvatila da joj sugovornici ponavljaju neku napamet naučenu znanstvenu frazu. Onda je uronila u američku statistiku, pa u seksualni odgoj u Americi, pa u literaturu na kojoj počiva taj liberalizam i tako je došla do seksterapeuta Alfreda Kinseyja koji je svojom teorijom o seksualnosti inspirirao odnosno dao znanstveni alibi seksualnom liberalizmu 60-tih i 70-tih.

  No, prof. Reisman je upravo Kinseyja optužila da je za svoja istraživanja seksualnosti iskorištavao djecu i da je zapravo pedofil. A na njegovom institutu je učio dr. Štulhofer koji misli da je Kinsley negativac! Sad nam je dr. Reisman otkrila da je Štulhofer izdao knjigu zajedno sa jednim pedofilom! On tvrdi da nije znao da je dotični pedofil, ali kakva je to znanstvena razina da ni ne provjeriš s kim suizdaješ i supotpisuješ knjigu? I on, koji dakle u svojoj znanstvenoj karijeri bilježi takav gaf ima obraza reći nekome da nije znanstvenik?

  Da bi ilustrirala svoje stavove dr. Reisman je pokazala čak i tablice iz kojih se vidi da je Kinsey u svojim istraživanjima koristio djecu do 12 godina od kojih je najmlađe imalo pet mjeseci, a sve kako bi dokazao da i nezrela djeca mogu imati orgazam. U tablicama precizno piše koliko orgazama je doživjelo najmlađe dijete, koliko četverogodišnjak i sl.
  U svojim istraživanjima on je koristio 196 mališana od 5 do 12 godina te kod njih danonoćno izazivao orgazme i bilježio njihove reakcije. Pod njegovim utjecajem i uz sufinanciranje Rockfelerove zaklade, u Americi su znatno liberalizirani zakoni koji se tiču silovanja, zakonske odrede koje kažnjavaju sodomiju, a kod pravnih normi na valu Kinseyeve sulude liberalizacije su čak i tzv. voljnu granicu dobrovoljnog pristanka na seks spustili sa 21 na 12 do 18 godina. Zavisi o državi. O tome govori statistika koja je pokazala da je to sve dovelo do masovnog povećanja silovanja, broja pobačaja, zlostavljanja djece i spolno prenosivih bolesti.

  Nakon poziva da posjeti Hrvatsku, dr. Reisman je uzela našu statistiku i ističe da imamo u odnosu na druge države iznimno dobru statističku sliku kako u pogledu spolno prenosivih bolesti, tako i u pogledu niza seksualnih izopačenosti dodajući da ako usvojimo seksualni odgoj koji se bazira na Kinseyu, to više neće biti tako.

  Prepričavam sve ovo da se vidi što nam je sve bilo zabranjeno čuti. Jer, u tome je problem. Mi ne znamo što je puna istina, ali ta činjenica da je jedna novinarka HTV-a skoro dobila otkaz jer je pustila film o luđaku koji petogodišnjem djetetu proučava reakcije na njegov peti orgazam, ta činjenica da dr. Reisman nije bilo dopušteno uopće nam se približiti sa svojim istraživanjima, najbolje govori gdje se krije istina. Jer, nema nikakve dvojbe da dio literature koji će se koristiti u odgoju naše djece sadrži i istraživanja ovog manijaka, nema dileme da je otac naše literature i poduke o seksualnosti dr. Štulhofer učio i na Kinsiyevom institutu, nema nikakve dileme da je ministar Jovanović dopustio da se makar kao pomoćna literatura koristi i literatura psihopata koji se odaziva na prezime Kinsey.

  Ono što je frapantno jest činjenica da, i tu su bljesnuli stari komunistički očnjaci, da nam se uopće nije dozvolila rasprava o svemu ovome prije nego li je uveden u škole seksualni odgoj! Jer o tome je crkva htjela raspravljati, o tome je Grozd htio razgovarati s Jovanovićem, jer samo to nam je dr. Reisman htjela zapravo ispripovijedati. Ali, Titovi nasljednici su reagirali titoistički:od Jovanovićeve presramotne rečenice da više nema jedne sekunde za razgovor s crkvom, do bezprizornog nastupa dr. Zakošeka koji je skočio na noge kao da je asistent dr. Kinseya!

  To da su organizatori zakupili dvoranu za nastup u Cinestaru a da ih tamo nije dočekao niti jedan mikrofon i zvučnik koji radi i da nisu mogli dobiti zamjensku dvoranu (kad se to bilo kome dogodilo?), to da su po svemu sudeći protivnici dr. Reisman napunili dvoranu prije same tribine kako bi i tehnički bilo nemoguće održati skup, to da se ženu koja je najveći dio obitelji izgubila u Auschwitzu optužuje da relativizirala holokaust, sve je to onaj stari, nepatvoreni, nasilni, rabijatni i na sve spremni komunistički mentalitet sile, nasilja i fašističke netolerancije.

  Spektar laži i boljševičkih toljaga

  Pogledajmo spektar laži i boljševičkih toljaga kojima je prebijena američka znanstvenica samo zato jer se usudila progovoriti o svojim istraživanjima. Nazvali su je „pseudoznanstvenica“, premda je žena diplomirala 1976. a doktorirala komunikologiju 1980. i vodi institut za medijsko obrazovanje,a pozivana je višekratno da govori u američkom senatu. I sada kada je napisala knjiga i knijiga o ovoj temi i održala širom svijeta tisuće predavanja,ona je ipak za našu elitu odgojenu na Marxu, Engelsu i Kardelju - psuedoznastvenica.

  A Štulhofer je znanstvenik?!Mirjana Krizmanić je znanstvenik? Pa ipak Mirjana Krizmanić se usuđuje za dr. Reisman tvrditi da je ona „nepoštena, da laže, vrijeđa i iznosi neprovjerene podatke“! Što Krizmanićka zna o Case Western Reserve Univesity gdje je doktorirala dr. Reisman?Ali Mirjana Krizmanić ima staru boljševičku batinu u ruci i mlati s njom gdje stigne! Po čemu je Case Western eserve University nevažan sveučilišni centar koji ne producira znanstvenike a Fakultet političkih znanosti, ta tvornica komunističkih kadrova institucija koja može docirati nekome? Pa generacijama su baš ideološki prali mozak, a da nikakve veze sa znanošću nisu imali. Kletva dekana te u komunizmu zloglasne institucije da je studente u Hrvatskoj indoktrinirala crkva a ne nikakav komunizam jedna je od većih gluposti koje je Hrvatska čula od kad je ima. Pa što ako su svi njegovi studenti rođeni u Hrvatskoj a ne u komunističkoj Jugoslaviji, kad su zato gotovo svi profesori koji tamo predaju svoje znanje učili od komunističkih apartčika koje je partija a nerijetko i komunističke tajne službe amenovale.

  Profesori Caratan i Šiber koji su bili nosive grede fakulteta političkih znanosti i godinama su sjedili u Centralnom komitetu Saveza komunista Hrvatske! Ergo, možda djeca nisu indoktrinirana ali profesori , od Zakošeka nadalje sigurno jesu. Uostalom, dr. Zakošek je bio jedan od osnivača UJDI-ja i postavlja se pitanje znaju li djeca studenata što studiraju FPZ da je njihov dekan 1988. osnivao Ujedinjenu jugoslavensku demokratsku inicijativu? Zašto Zakošek misli da on nije indoktririniran i da svoj svjetonazor ne prenosi na djecu? I sad se sjetite izbora i HTV-a: svake izbore komentirali su nam dva bivša člana centralnog komiteta i jedan osnivač UJDI-ja! Neka nam dr- Zakošek pokaže dva profesora od osnutka fakulteta do 1990. koji nije potvrdila partija sa svojim pratećim tijelima. I nakon svega, on, osnivač UJDI-a docira ženi koja više od 40 godina istražuje ovu materiju, da je pripremila 'vrlo loše predavanje'.

  Ta drčnost, bahatost, to neokomunističko sebeljublje ide tako daleko da dr. Zakošek ističe da je on bio na njenom predavanju zato jer „smo se dogovorili da ću ja biti prisutan i paziti, te da ću prekinuti izlaganje ako se budu vrijeđali homoseksualci ili nešto slično!!“.Koga je on očekivao? Nekog desničarskog terorista? Pogledajtu tu boljševičku paniku i plan na razini Mirka i Slavka:“Dogovorili smo se da ću ja paziti te da ću prekinuti izlaganje ako se budu vrijeđali homoseksualci“...Je li ikad Fakultet političkih znanosti na neku tribinu poslao dekana u strahu da bi neki govornik vrijeđao vjernike, branitelje, stradalnike 71, emigrante, invalide Domovinskog rata?

  Mediji su joj primjerice rekli da negira holokaust makar je više od polovine obitelji ubijeno u najvećem Hitlerovom logoru smrti. No, to nije bio razlog da je brani hrvatska elita na čelu sa proslavljenim dekanom! Uostalom primio ju je zagrebački rabin Da Don, a nisam nikada čuo da neki ortodoksni rabin prima u posjetu neku osobu koja negira holokaust! Pisali su da je stigla ovamo na poziv HDZ-a, iako je pet puta javno priopćeno da je zovu dvije nevladine udruge.

  Štulhofer je nakon otkazanog predavanja na Filozofskom fakultetu rekao da je razočaran otkazivanjem sučeljavanja premda bi bio puno vjerodostojniji da je pozvao HTV da im osigura suočavanje pred kompletnom hrvatskom javnošću.Zašto se tamo ne bi pustila izjava dr. Štulhofera o dr. Kinseyu koju je dao Stankoviću i paralelno ono što je dr- Reisman otkrila o tom luđaku i usporedila literatura koju će koristiti hrvatski profesori kod seksualnog odgoja hrvatske djece?

  Napokon, zbog čega je Štulhofer tražio da mentor sučeljavanju bude Tvrtko Jakovina? Zar se tako duboko urezao običaj koji ljevica ima na HTV-u da uvijek u omjeru 2:1 idu na suočavanja? Čega se bojao Štulhofer kad je tražio da mu kao kvisko na sučeljavanjju, medijator bude Tvrtko Jakovina? Bi li bilo gentlmenski da je 77-godišnjoj dr. Reisman ponudio da ona predloži medijatora tribine? Što tek reći o reakciji stranke koja se zove HNS-liberalni demokrati koji su faktički tražili da dr- Reisman uopće ne govori u Saboru.Čega se boje? Istine? Laži? Ako žena laže to će se utvrditi, i više je nikad nećemo vidjeti, ali što ako govori istinu?

  Mi smo u ovoj epizodi vidjeli svu raskoš boljševičke komunističke svijesti i to smo je jasno vidjeli na svim razinama društva. Vidjeli smo ministra Jovanovića koji odbija bilo kakvu raspravu o ovoj temi, čak se kao pravi vlastodržac pomalo iživljava jer teza da „nema jedne jedine sekunde za razgovor sa crkvom“ bi se trebala izučavati upravo na Fakultetu političkih znanosti kao školski primjer nedemokratskog i totalitarnog ponašanja.

  Vidjelo smo dekana Fakulteta političkih znanosti,te bivše partijske tvornice političara koji su najslužbenije zabranjivali i tržište i višestranačje, u nastupu koji nije bio domaćinski, ni gentlmenski, jer onako podvikivati gospođi od 77 godina je doista ispod svake razine. Tako se ne ponaša profesor prema profesoru, tako se ne ponaša znanstvenik prema znanstveniku. Ali se tako ponaša boljševik prema neistomišljeniku! Baš tako! Osorno, drčno, bahato, ponižavajuće.

  Vidjeli smo još jednom i sline koje su curile navijačkom novinarstvu koje je otvoreno lagalo i ložilo vatru od prve sekunde dolaska dr. Resiman. No, to po prvim naznakama neće proći tek tako jer se iz njezina kruga najavljuju sudske tužbe, naročito za tezu da negira holokaust. To kako su mediji, uz časne iznimke, tretirali ovaj posjet doista je ispod svake razine.

  Uz sve to mi smo ovaj put vidjeli i zastrašujuću indoktrinaciju nekih nevladinih udruga, koje u zadnje vrijeme upravo na ovoj temi pokazuju najave agresije koja nas sutra čeka. Taj se duh mogao osjetiti na Filozofskom fakultetu, taj se ton može vidjeti iz nekih njihovih priopćenja. I to se baštini iz komunizma. Toj agresiji, toj nesnošljivosti, toj mržnji i divljaštvu je ljevica podučila klince koji se razmeću u nekim nevladinim udrugama agresijom koju bi sutra mogli vidjeti na ulici. Jer i na drugoj strani će se naći nekog spremnog da odgovori nasiljem. Prije negoli se od suzavca ništa ne bude vidjelo ljevica je pred poviješću pozvana da zauzda nasilje koje bi se vrlo lako moglo stopiti sa 370 tisuća gladnih i nezaposlenih Hrvata. dnevno .hr

 • the best
  the best   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 19:33

  SMEĆE su ZGubidan i njegovi mandrili u vlasti koji su krepavali od smjeha kad je Hrvtska postala SMEĆE !!!! SMEĆU je smješno kad njihovu vlast proglase SMEĆEM ! To su nesposobni komunistički huligani i nasilnici !!!!

 • the best
  the best   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 19:30

  Hrvatska nije SMEĆE ! SMEĆE su komunisti na vlasti i SMEĆE su režimski mediji poput NOVOG LISTA !!!

 • the best
  the best   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 19:23

  Glasajte za nadu.jelinic i f.cabrijana pa cemo ostati i bez ove sirotinje sto nam je ostala !!

 • transparentna
  transparentna   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 19:07

  mi ne pristajemo biti smeće, ali tko nas što pita -taj status su nam priskrbili političari u Hrvatskoj u zadnjih dvadesetak godina - i tko mari za smeće , njih oosobno to ne dira , - glave su im visoko , osmjeh broj 5 -, plaće dobre a filozofije "nebi se posramili ni najveći filozofi" . Imaju vlast, kažu narod im je dao na izborima - ali odgovornost, za obnašanje te vlasti bi trebali imati u sebi. Na žalost - mnogi nemaju. Vlast je slast - a osmijeh sve govori.

 • the best
  the best   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 19:02

  Hrvatska NIKADA nije bila SMEĆE, sve dok na vlast nisu došli NESPOSOBNI I LAŽLJIVI komunisti !!!

  • the best
   the best   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 19:18

   Ma sta ja to trabunjam ?! Pa Hrvatska je postala smece zadnjih 20 godina pod vlascu danas raspadnute zlocinacke organizacije KRADESE. Oni su je opljackali , unistili i pretvorili u smece, to je svakome pametnome jasno ?!
   Samo..... mozda ja zaista nisam pametan?!
   Da ....ja sam ipak bolesni kreten , kratkog pamcenja !!

 • điđimiđi
  điđimiđi   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 18:44

  Utoliko se treba pogledati u ogledalo i upitati: Zašto pristajemo biti smeće? I dokle?
  G.Pajiću.Ja bih bio nešto konkretniji i pitao se:
  U kojoj sam ja to državi živio i radio zadnjih 20 godina i bio svjedok da smo svake godine prosječno ~ 3 mlrd $ manje zaradili nego potrošili.
  O ogledalu ni ne razmišljam, jer ako se pogledam, pljunut ću u ogledalo.

 • yodahr007
  yodahr007   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 17:28

  javni dug rh u 2012.povečan za 20 milijardi kuna ili 14%

 • s.tipan
  s.tipan   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 16:56

  možeš i za keruma. don ivana, a o lesaru da ne pričamo

 • nada.jelinic#starcevic
  nada.jelinic#starcevic   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 16:25

  Dokle god najveći dio ljudi glasa za SDP i HDZ, tj. bez razmišljanja, biti ćemo u smeću.

  • Moby Dick
   Moby Dick   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 20:37

   Ona misli na PeGeSe

  • s.tipan
   s.tipan   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 16:57

   možeš i za keruma, don ivana, o lesaru da ne govorimo

Iz kategorije: Osvrti

Pogledaj sve