Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Opća praksa Tihomira Ponoša

Previše prostaštva za jedan dan

Adalbert Rebić / Snimio Denis LOVROVIĆ
Adalbert Rebić / Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 11. siječanj 2013. u 18:53 2013-01-11T18:53:48+01:00

Inače smireni ugledni bibličar nije zadržao logičku nit do kraja svoje sad već naveliko citirane izjave dane »Slobodnoj Dalmaciji« pa je, tvrdi on, posljedica pederske urote sve veći broj trudnih djevojčica u Americi

U samo jednome danu saznali smo tko su krivci za globalno, lokalno i osobno zlo i patnju. Bila je to neočekivana ofenziva, svakako se nije očekivala njena istodobnost, Adalberta Rebića, Valentina Pozaića i Silvija Berlusconija.

Inače smireni profesor Adalbert Rebić otkrio je globalnu urotu pedera, lezbi, homoseksualaca i drugih osoba devijantnog seksualnog ponašanja koji svoje nazore pokušavaju nametnuti svima.

Valja biti iskren i primijetiti da je u tom nabrajanju osoba devijantnog seksualnog ponašanja (dakle, osoba čije je ponašanje otklon od uobičajenog, odnosno najfrekventnijeg), a koji svoje nazore pokušavaju nametnuti svima zaboravio spomenuti i dio onih koji žive u celibatu (jer i to se može podvesti pod devijantno seksualno ponašanje, barem kada je riječ o frekventnosti), a koji svoje nazore pokušavaju nametnuti svima. 

   Inače smireni ugledni bibličar nije zadržao logičku nit do kraja svoje sad već naveliko citirane izjave dane »Slobodnoj Dalmaciji« pa je, tvrdi on, posljedica pederske urote sve veći broj trudnih djevojčica u Americi.

Nešto stvarno nije jasno. Ako već pederi komplotiraju, tko pravi djecu djevojčicama? No, ni prvi ni posljedni put logika nije presudna. Važno je znati tko se urotio, a Rebić je u tome jasan, a valja znati i koja će biti posljedica te urote, a Rebić je i u tome jasan: mali narodi su osuđeni na propast. Rebić nije optimist, čini mu se da ćemo se teško oduprijeti pederskoj uroti, ali iz njegove izjave može se zaključiti, ima još nade. 

  Pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić zaključio je svašta, pa tako i da su za sve što se zbiva oko zdravstvenog odgoja na našoj lokalnoj, nacionalnoj razini, krivi oni koji su na vlasti, a ti koji su na vlasti su neokomunisti i gori su od paleokomunista.

Vlada svakome može biti antipatična, podložna je kritici svega i svakoga, ali nekakvu granicu ne pristojnosti, nego u Pozajićevom slučaju civiliziranosti bi ipak trebalo poštivati. Naime, uspoređivati sadašnju vlast i način njena dolaska na vlast s nacistima je uvredljivo, možda ne za Vladu i članove Vlade, ali bi svakako trebalo biti uvredljivo za građane koji su izašli na izbore 2011.godine, bez obzira za koga su glasali. Krivnju za dolazak na vlast neokomunista pronalazi i u izbornom modelu, posebno u D'Hondtovoj metodi. Valja primijetiti da prije izbora 2011. godine nisu zabilježeni Pozaićevi obračuni s D'Hondtom. 

   Za kraj u toj ofenzivi nedužnih i potlačenih nam ostaje Silvio Berlusconi. Njemu je dosuđeno da svojoj bivšoj supruzi mora plaćati alimentaciju od 100.000 eura dnevno, odnosno 36 milijuna eura godišnje, a budući da treba platiti i zaostatke, radi se, zapravo o dvostrukom iznosu, pa je, eto, pogođen on osobno. Nije trebalo dugo Berlusconiju da pronađe krivce za takvu presudu: sutkinje same, njih tri, koje su za njega redom feministice i komunistice. 

  Bit će da ga kao feministice mrze jer je uspješan kao muškarac kod ženskog spola (u čemu mu je obilato pomagao novac što mu je dodatni minus u feminističkim očima), a komunistice ga mrze jer je uspješan i poslovno. Stvarno, previše prostaštva za jedan dan.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.