Petak, 12. veljače 2016.
Trafika Predraga Lucića

kolumna Ljubljanska bajka d. d.

Davor Domazet Lošo / Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Davor Domazet Lošo / Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Autor: Predrag Lucić
Objavljeno: 1. veljače 2013. u 16:01

Dok se čeka rasplet spora oko duga Ljubljanske banke hrvatskim štedišama i duga hrvatskih kompanija Ljubljanskoj banci, Domovinski stožer zahtijeva ostavku premijera Milanovića zato što se navodno, skupa sa Slovencima, upleo u unutarnju agresiju na Republiku Hrvatsku

– Šta si se tako uozbiljio, trafikant? 

   – Pa vidiš šta se događa?! Unutarnja agresija na Republiku Hrvatsku, čovječe! 

   – I kako napreduje? Dokle se stiglo? 

   – Lako je tebi, blaženome u neznanju, tjerat sprdnju, dok ti ne zakucaju na vrata... 

   – Tko će mi zakucat: unutarnji agresor? 

   – Onaj tko prvi naleti: ili unutarnji agresor ili Domovinski stožer. 

   – Dobro ako će samo kucat. Važno da ne razvaljuju čizmom, kundakom, sjekirom... 

   - Ovisit će o razvoju situacije. 

   – A kako se za sada razvija? 

   – K'o pasivni krajevi i nerazvijene općine. Ali ništa ne brini: bude li ikakvih promjena, Domovinski stožer će promptno izvijestit javnost! 

   – A šta je taj Domovinski stožer? Stožer čega? 

   – Stožer domovinstva i zavjetništva, samo mu ime kaže: Domovinski stožer Zavjeta za Hrvatsku. 

   – A tko su mu stožernici? 

   – Kako sami kažu: »najsposobniji hrvatski stratezi potvrđeni u Domovinskom ratu«. 

   – Nisu valjda admiral Lošo i onaj, kako se zove, Marko Lukić što prijeti »hrvatskim Mossadom«? 

   – A tko bi drugi?! 

   - I kakvog se rata sada igraju? Opet nekog specijalnog? 

   – Ne igraju se, nego već dva dana neprekidno zasjedaju i prate »djelovanje unutarnje agresije na državu Hrvatsku« e kako bi »odmah o svemu izvijestili hrvatsku javnost«. Ali, eto, još ništa od izvještaja... 

   – A da se agresoru nije nešto dogodilo? 

   – Misliš: da nije podnio ostavku? 

   – Kakvu ostavku? 

   – Valjda neopozivu. Evo slušaj šta kažu domovinski stožernici: »Tražimo da premijer Milanović odmah podnese ostavku na premijersku funkciju, jer je iz informacija objavljenih o povlaštenom kreditu za članove njegove obitelji očigledno da je premijerova obitelj, zajedno s njim osobno, upletena u unutarnju agresiju na Republiku Hrvatsku, koja se provodi i preko slovenske Vlade. Radi se o korupciji i pogodovanju kod dobivanja zemljišta, te o pokušaju zaustavljanja ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju.« 

   – Kakav kredit? Koje zemljište? Kako ja ne znam ništa o tome? 

   – Valjda čitaš novine i pratiš televiziju, pa zato ništa i ne znaš. A za to vrijeme Lošo i Lukić neprekidno zasjedaju i bdiju nad ugroženom cjelovitošću Republike Hrvatske. 

   – Šta je sad ugroženo? Pa u novinama piše da su Slovenci odustali od Savudrije... 

   – Pusti sad Savudriju. U pitanju je Dubrovnik. 

   – Ma nemoj mi reć da Slovenci pucaju i na Dubrovnik! 

   – Ne pucaju oni... 

   – ... nego Lošo i Lukić pale gume? 

   – Ne pale gume, nego napaljuju pučanstvo grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije i cijele Hrvatske. Kažu da se »s projektima tipa Golf, hidrocentrala i Pelješki most taj dio hrvatskog ozemlja, koji je ionako odvojen od Hrvatske, s pomoću tobožnjih strateških investicija želi odvojiti od matice«. 
  

– Čekaj, čekaj, čekaj... Ako sam dobro shvatio, Pelješkim mostom će se Dubrovnik odvojit od Hrvatske? Daj mi to objasni, molim te! 

   – Evo objasnit će ti Lošo i Lukić: »Na djelu je model stvaranja 'nove Dubrovačke Republike' i izdvajanje iz cjelovitosti države Hrvatske, istovjetnim modelom po kojem je velikosrpska politika to nastojala učiniti u agresiji 1991. godine.« 

   – A kakve to veze ima s Milanovićem, s njegovom obitelji, s kreditom, sa zemljištem? Šta su dobili kredit i za golf na Srđu i za Omblu i za Pelješki most? I gdje su u toj priči Slovenci? 

   – Jel' ti sjediš na ušima dok Domovinski stožer objašnjava da su Slovenci u Hrvatskoj?!

   – Kako u Hrvatskoj? 

   – Pa valjda samo iz Hrvatske mogu vodit unutarnju agresiju na Hrvatsku, koju im pripisuje Domovinski stožer! 

   – Ubio me Bog ako ja tu išta razumijem! 

   – Najbolje da odeš do Stožera... 

   – Odi ti u dva! 

   – Šta se odmah vrijeđaš?! Možda ti Lošo i Lukić uspiju objasnit kako Milanović uz pomoć Slovenaca stvara novu Dubrovačku Republiku i zaustavlja ulazak Hrvatske u Europsku Uniju. 

   – Ma neka objasne tebi, pa ćeš mi ti prenijet! Ja ionako više ništa ne kužim ni oko Slovenije, ni oko Hrvatske, ni oko Europske Unije... Jebote, sad ispada da smo mi dužniji Ljubljanskoj banci nego ona našim štedišama! 

   – Jel' se to i ti uključuješ u unutarnju agresiju? 

   – Nije nego u unutarnju amneziju. 

   – Ne razumijem... 

   – Ne razumijem ni ja kakvi smo mi to glupani. Ako smo dvadeset godina uspješno zaboravljali da su naše firme Ljubljanskoj banci dužne preko milijardu eura za kredite koje su digle a ne namjeravaju ih vratit, šta bi nam falilo da smo u tom zaboravu ustrajali još pet mjeseci?! 

   – Nama bi falilo maksimum pola milijarde eura, a Slovencima minimum milijarda. 

   – Pa sad ti meni kaži: tko je tu blesav? 

   – Vjeruj mi – ne znam. 

   – Kako ne znaš? 

   – Pa ne znam je li blesav onaj tko nam je po pitanju Ljubljanske banke dvadeset godina prodavao pamet ili onaj tko je tu pamet kupovao.

Komentari

6
Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti komentar. Prijavi se / Registriraj se
 • the best
  the best   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 19:49

  CRVENI FAŠIZAM

  Što Krizmanićka zna o Case Western Reserve Univesity gdje je doktorirala dr. Reisman? Ali Mirjana Krizmanić ima staru boljševičku batinu u ruci i mlati s njom gdje stigne! Kletva dekana te u komunizmu zloglasne institucije da je studente u Hrvatskoj indoktrinirala crkva a ne nikakav komunizam jedna je od većih gluposti koje je Hrvatska čula od kad je ima.
  Autor: Tihomir Dujmović Photo: Pixsell Petak, 01 Veljača 2013 13:26
  Tako je to kad nema katarze, tako je to kad se ljevica drži Tita kao pijan plota, tako je to kad doslovno niti jedan segment Titove tolitarne vlasti nije do danas posramio ljevicu. Goli otok velite? Pa da misle da je to bio zločin i da uistinu ne žele da se to ponovi, da su iskreno doživjeli katarzu, da se istinski srame tog sadizma uredili bi to stratište.
  Jeste li bili tamo? Pa to izgleda poput iskopine iz rimskog razdoblja! Namjerno zapušteno, devastirano i netaknuto od 1950-te! Ali, ne, oni uređuju spomenik u Srbu nakon kojega je poklan Boričevac, a ne žele te novce dati za uređenje Golog Otoka.

  I oni i Sanaderov HDZ! Dakle, obzirom da se ničega iz prošlosti ne stide, da su zabranili istraživanja zločina svojih ideoloških prethodnika, posve je logičan ovakav razvoj situacije kakav imamo i iz kojeg se može pročitati ovo: oni bi sve ponovili, ničega se naravno ne stide, dobro,dobro, svakako malo manje krvi, ali sve drugo može –ispočetka!
  Tome u prilog kraljevski svjedoči činjenica da jedna od crvenih nevladinih udruga traži da se kardinala Stepinca tretira sukladno presudi jugoslavenskog suda, dakle kao zločinca! No, sada se dogodilo da je ljevica svojim banditskim nastupom prema dr. Judith Reissman osramotila i sebe i cijelu zemlju a nesnošljivost koju je pokazala nije ništa drugo nego resetirani oblik starog boljševičkog svjetonazora po kojem je neistomišljenik drugo ime za neprijatelja.

  Motivi dr. Reismann da uopće uroni u temu seksualnog odgoja mladih ne mogu biti neviniji: kad joj je desetogodišnju kćer silovao trinaestogodišnji susjed susrela se prvi put sa tezom 'možda je ona to i tražila' jer 'djeca su seksualna bića od rođenja'. Kad je čula tu tezu,u toj jezivoj situaciji,dr. Reisman je shvatila da joj sugovornici ponavljaju neku napamet naučenu znanstvenu frazu. Onda je uronila u američku statistiku, pa u seksualni odgoj u Americi, pa u literaturu na kojoj počiva taj liberalizam i tako je došla do seksterapeuta Alfreda Kinseyja koji je svojom teorijom o seksualnosti inspirirao odnosno dao znanstveni alibi seksualnom liberalizmu 60-tih i 70-tih.

  No, prof. Reisman je upravo Kinseyja optužila da je za svoja istraživanja seksualnosti iskorištavao djecu i da je zapravo pedofil. A na njegovom institutu je učio dr. Štulhofer koji misli da je Kinsley negativac! Sad nam je dr. Reisman otkrila da je Štulhofer izdao knjigu zajedno sa jednim pedofilom! On tvrdi da nije znao da je dotični pedofil, ali kakva je to znanstvena razina da ni ne provjeriš s kim suizdaješ i supotpisuješ knjigu? I on, koji dakle u svojoj znanstvenoj karijeri bilježi takav gaf ima obraza reći nekome da nije znanstvenik?

  Da bi ilustrirala svoje stavove dr. Reisman je pokazala čak i tablice iz kojih se vidi da je Kinsey u svojim istraživanjima koristio djecu do 12 godina od kojih je najmlađe imalo pet mjeseci, a sve kako bi dokazao da i nezrela djeca mogu imati orgazam. U tablicama precizno piše koliko orgazama je doživjelo najmlađe dijete, koliko četverogodišnjak i sl.
  U svojim istraživanjima on je koristio 196 mališana od 5 do 12 godina te kod njih danonoćno izazivao orgazme i bilježio njihove reakcije. Pod njegovim utjecajem i uz sufinanciranje Rockfelerove zaklade, u Americi su znatno liberalizirani zakoni koji se tiču silovanja, zakonske odrede koje kažnjavaju sodomiju, a kod pravnih normi na valu Kinseyeve sulude liberalizacije su čak i tzv. voljnu granicu dobrovoljnog pristanka na seks spustili sa 21 na 12 do 18 godina. Zavisi o državi. O tome govori statistika koja je pokazala da je to sve dovelo do masovnog povećanja silovanja, broja pobačaja, zlostavljanja djece i spolno prenosivih bolesti.

  Nakon poziva da posjeti Hrvatsku, dr. Reisman je uzela našu statistiku i ističe da imamo u odnosu na druge države iznimno dobru statističku sliku kako u pogledu spolno prenosivih bolesti, tako i u pogledu niza seksualnih izopačenosti dodajući da ako usvojimo seksualni odgoj koji se bazira na Kinseyu, to više neće biti tako.

  Prepričavam sve ovo da se vidi što nam je sve bilo zabranjeno čuti. Jer, u tome je problem. Mi ne znamo što je puna istina, ali ta činjenica da je jedna novinarka HTV-a skoro dobila otkaz jer je pustila film o luđaku koji petogodišnjem djetetu proučava reakcije na njegov peti orgazam, ta činjenica da dr. Reisman nije bilo dopušteno uopće nam se približiti sa svojim istraživanjima, najbolje govori gdje se krije istina. Jer, nema nikakve dvojbe da dio literature koji će se koristiti u odgoju naše djece sadrži i istraživanja ovog manijaka, nema dileme da je otac naše literature i poduke o seksualnosti dr. Štulhofer učio i na Kinsiyevom institutu, nema nikakve dileme da je ministar Jovanović dopustio da se makar kao pomoćna literatura koristi i literatura psihopata koji se odaziva na prezime Kinsey.

  Ono što je frapantno jest činjenica da, i tu su bljesnuli stari komunistički očnjaci, da nam se uopće nije dozvolila rasprava o svemu ovome prije nego li je uveden u škole seksualni odgoj! Jer o tome je crkva htjela raspravljati, o tome je Grozd htio razgovarati s Jovanovićem, jer samo to nam je dr. Reisman htjela zapravo ispripovijedati. Ali, Titovi nasljednici su reagirali titoistički:od Jovanovićeve presramotne rečenice da više nema jedne sekunde za razgovor s crkvom, do bezprizornog nastupa dr. Zakošeka koji je skočio na noge kao da je asistent dr. Kinseya!

  To da su organizatori zakupili dvoranu za nastup u Cinestaru a da ih tamo nije dočekao niti jedan mikrofon i zvučnik koji radi i da nisu mogli dobiti zamjensku dvoranu (kad se to bilo kome dogodilo?), to da su po svemu sudeći protivnici dr. Reisman napunili dvoranu prije same tribine kako bi i tehnički bilo nemoguće održati skup, to da se ženu koja je najveći dio obitelji izgubila u Auschwitzu optužuje da relativizirala holokaust, sve je to onaj stari, nepatvoreni, nasilni, rabijatni i na sve spremni komunistički mentalitet sile, nasilja i fašističke netolerancije.

  Spektar laži i boljševičkih toljaga

  Pogledajmo spektar laži i boljševičkih toljaga kojima je prebijena američka znanstvenica samo zato jer se usudila progovoriti o svojim istraživanjima. Nazvali su je „pseudoznanstvenica“, premda je žena diplomirala 1976. a doktorirala komunikologiju 1980. i vodi institut za medijsko obrazovanje,a pozivana je višekratno da govori u američkom senatu. I sada kada je napisala knjiga i knijiga o ovoj temi i održala širom svijeta tisuće predavanja,ona je ipak za našu elitu odgojenu na Marxu, Engelsu i Kardelju - psuedoznastvenica.

  A Štulhofer je znanstvenik?!Mirjana Krizmanić je znanstvenik? Pa ipak Mirjana Krizmanić se usuđuje za dr. Reisman tvrditi da je ona „nepoštena, da laže, vrijeđa i iznosi neprovjerene podatke“! Što Krizmanićka zna o Case Western Reserve Univesity gdje je doktorirala dr. Reisman?Ali Mirjana Krizmanić ima staru boljševičku batinu u ruci i mlati s njom gdje stigne! Po čemu je Case Western eserve University nevažan sveučilišni centar koji ne producira znanstvenike a Fakultet političkih znanosti, ta tvornica komunističkih kadrova institucija koja može docirati nekome? Pa generacijama su baš ideološki prali mozak, a da nikakve veze sa znanošću nisu imali. Kletva dekana te u komunizmu zloglasne institucije da je studente u Hrvatskoj indoktrinirala crkva a ne nikakav komunizam jedna je od većih gluposti koje je Hrvatska čula od kad je ima. Pa što ako su svi njegovi studenti rođeni u Hrvatskoj a ne u komunističkoj Jugoslaviji, kad su zato gotovo svi profesori koji tamo predaju svoje znanje učili od komunističkih apartčika koje je partija a nerijetko i komunističke tajne službe amenovale.

  Profesori Caratan i Šiber koji su bili nosive grede fakulteta političkih znanosti i godinama su sjedili u Centralnom komitetu Saveza komunista Hrvatske! Ergo, možda djeca nisu indoktrinirana ali profesori , od Zakošeka nadalje sigurno jesu. Uostalom, dr. Zakošek je bio jedan od osnivača UJDI-ja i postavlja se pitanje znaju li djeca studenata što studiraju FPZ da je njihov dekan 1988. osnivao Ujedinjenu jugoslavensku demokratsku inicijativu? Zašto Zakošek misli da on nije indoktririniran i da svoj svjetonazor ne prenosi na djecu? I sad se sjetite izbora i HTV-a: svake izbore komentirali su nam dva bivša člana centralnog komiteta i jedan osnivač UJDI-ja! Neka nam dr- Zakošek pokaže dva profesora od osnutka fakulteta do 1990. koji nije potvrdila partija sa svojim pratećim tijelima. I nakon svega, on, osnivač UJDI-a docira ženi koja više od 40 godina istražuje ovu materiju, da je pripremila 'vrlo loše predavanje'.

  Ta drčnost, bahatost, to neokomunističko sebeljublje ide tako daleko da dr. Zakošek ističe da je on bio na njenom predavanju zato jer „smo se dogovorili da ću ja biti prisutan i paziti, te da ću prekinuti izlaganje ako se budu vrijeđali homoseksualci ili nešto slično!!“.Koga je on očekivao? Nekog desničarskog terorista? Pogledajtu tu boljševičku paniku i plan na razini Mirka i Slavka:“Dogovorili smo se da ću ja paziti te da ću prekinuti izlaganje ako se budu vrijeđali homoseksualci“...Je li ikad Fakultet političkih znanosti na neku tribinu poslao dekana u strahu da bi neki govornik vrijeđao vjernike, branitelje, stradalnike 71, emigrante, invalide Domovinskog rata?

  Mediji su joj primjerice rekli da negira holokaust makar je više od polovine obitelji ubijeno u najvećem Hitlerovom logoru smrti. No, to nije bio razlog da je brani hrvatska elita na čelu sa proslavljenim dekanom! Uostalom primio ju je zagrebački rabin Da Don, a nisam nikada čuo da neki ortodoksni rabin prima u posjetu neku osobu koja negira holokaust! Pisali su da je stigla ovamo na poziv HDZ-a, iako je pet puta javno priopćeno da je zovu dvije nevladine udruge.

  Štulhofer je nakon otkazanog predavanja na Filozofskom fakultetu rekao da je razočaran otkazivanjem sučeljavanja premda bi bio puno vjerodostojniji da je pozvao HTV da im osigura suočavanje pred kompletnom hrvatskom javnošću.Zašto se tamo ne bi pustila izjava dr. Štulhofera o dr. Kinseyu koju je dao Stankoviću i paralelno ono što je dr- Reisman otkrila o tom luđaku i usporedila literatura koju će koristiti hrvatski profesori kod seksualnog odgoja hrvatske djece?

  Napokon, zbog čega je Štulhofer tražio da mentor sučeljavanju bude Tvrtko Jakovina? Zar se tako duboko urezao običaj koji ljevica ima na HTV-u da uvijek u omjeru 2:1 idu na suočavanja? Čega se bojao Štulhofer kad je tražio da mu kao kvisko na sučeljavanjju, medijator bude Tvrtko Jakovina? Bi li bilo gentlmenski da je 77-godišnjoj dr. Reisman ponudio da ona predloži medijatora tribine? Što tek reći o reakciji stranke koja se zove HNS-liberalni demokrati koji su faktički tražili da dr- Reisman uopće ne govori u Saboru.Čega se boje? Istine? Laži? Ako žena laže to će se utvrditi, i više je nikad nećemo vidjeti, ali što ako govori istinu?

  Mi smo u ovoj epizodi vidjeli svu raskoš boljševičke komunističke svijesti i to smo je jasno vidjeli na svim razinama društva. Vidjeli smo ministra Jovanovića koji odbija bilo kakvu raspravu o ovoj temi, čak se kao pravi vlastodržac pomalo iživljava jer teza da „nema jedne jedine sekunde za razgovor sa crkvom“ bi se trebala izučavati upravo na Fakultetu političkih znanosti kao školski primjer nedemokratskog i totalitarnog ponašanja.

  Vidjelo smo dekana Fakulteta političkih znanosti,te bivše partijske tvornice političara koji su najslužbenije zabranjivali i tržište i višestranačje, u nastupu koji nije bio domaćinski, ni gentlmenski, jer onako podvikivati gospođi od 77 godina je doista ispod svake razine. Tako se ne ponaša profesor prema profesoru, tako se ne ponaša znanstvenik prema znanstveniku. Ali se tako ponaša boljševik prema neistomišljeniku! Baš tako! Osorno, drčno, bahato, ponižavajuće.

  Vidjeli smo još jednom i sline koje su curile navijačkom novinarstvu koje je otvoreno lagalo i ložilo vatru od prve sekunde dolaska dr. Resiman. No, to po prvim naznakama neće proći tek tako jer se iz njezina kruga najavljuju sudske tužbe, naročito za tezu da negira holokaust. To kako su mediji, uz časne iznimke, tretirali ovaj posjet doista je ispod svake razine.

  Uz sve to mi smo ovaj put vidjeli i zastrašujuću indoktrinaciju nekih nevladinih udruga, koje u zadnje vrijeme upravo na ovoj temi pokazuju najave agresije koja nas sutra čeka. Taj se duh mogao osjetiti na Filozofskom fakultetu, taj se ton može vidjeti iz nekih njihovih priopćenja. I to se baštini iz komunizma. Toj agresiji, toj nesnošljivosti, toj mržnji i divljaštvu je ljevica podučila klince koji se razmeću u nekim nevladinim udrugama agresijom koju bi sutra mogli vidjeti na ulici. Jer i na drugoj strani će se naći nekog spremnog da odgovori nasiljem. Prije negoli se od suzavca ništa ne bude vidjelo ljevica je pred poviješću pozvana da zauzda nasilje koje bi se vrlo lako moglo stopiti sa 370 tisuća gladnih i nezaposlenih Hrvata. dnevno .hr

 • Tomislav Selleck
  Tomislav Selleck   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 8:48

  Evo stranice za nas ljenčine koji cijeli dan provodimo pred kompjuterom - ovdje možete zaraditi 1 cent za svaku reklamu koju pogledate. Stranica je besplatna, ovdje se možete registrirati:

  http://www.clixsense.com/?4986151

 • kinsirok
  kinsirok   Objavljeno: 2. veljače 2013. u 2:57

  matorac predrag lucic, prvoborac i domoljub, sa margine latentno gladi testise "crvenoj" vladi. i k tome jos pokusava ispasti duhovit. ali osim dva tri matorca kao sto je on, euforija auditorijuma je izostala.

 • Cabo Verde
  Cabo Verde   Objavljeno: 1. veljače 2013. u 23:48

  "Stožer" dolazi nakon velečasnih koji dolaze nenajavljeni po munidu za blagoslove kuća!Ovi prvi te procinkaju loši,pa nakon njih dolazi stožer sa macama za "zakucavanje"....provjerena taktika đenerala loše još od 1991 pa do kasnih 90-tih(1999)....kako li ga je mimoišao Aja(Hag) to mi nije jasno....ljigavac....

 • the best
  the best   Objavljeno: 1. veljače 2013. u 19:41

  Novinari su najveći zločinci, hoćemo suđenje novinarima !

 • the best
  the best   Objavljeno: 1. veljače 2013. u 19:26

  Gamad novinarska komunistička !!!! Gotovi ste !!!