Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 1
Sutra: 18° 22° 2
26. travnja 2018.
Trafika Predraga Lucića

Kako su curice silovale župnika

Autor:
Objavljeno: 29. kolovoz 2011. u 22:17 2011-08-29T22:17:00+02:00

Pedesetak dana nakon što je za njim raspisana tjeralica, Božji se pastir Ante Madunić, bivši župnik župe Svetog Mihovila u Prološcu Donjem, udostojao pojaviti pred istražnim sucem. Fra Ante je – tako barem piše u novinama – svoj šturi iskaz izgovorio u grču, uz kajanje i naglo probuđenu želju da se sve što prije završi. I da mu Bog što prije oprosti.

A što bi to Svevišnji imao oprostiti Svojemu službeniku? Krivicu koju je fra Ante Madunić priznao ovim riječima: »Sve je počelo na inicijativu djevojčica koje su mi preko SMS poruka nudile seks i za to tražile tisuću kuna. Seksali smo se u župnom dvoru, s obje sam djevojčice nekoliko puta imao spolne odnose, nikad utroje, i za to sam im svaki put platio traženih tisuću kuna.«?

– Jebo sad tisuću kuna, sinko. Ne kaješ se valjda samo zbog novca?

– Ma jebo, Bože oprosti, novac, a i ostalo... Kajem se, štajaznam, kajem se onako... A Ti oprosti ako hoćeš, samo me ništa ne pitaj.

– Ne može to, sinko, tako. Ja moram znati kaješ li se zbog svojih ili tuđih grijeha.

– Bojim se da Te ne razumijem.

– Ni ja tebe, sinko, ni ja tebe... Kaješ li se, kaži ti meni, zbog toga što su ti ponudile djevojčice?

– Zašto da se ja zbog toga kajem?

– A zašto onda prije od svojih spominješ njihove grijehe? Zašto se, ako i sam vjeruješ u to što govoriš, ne zapitaš zašto su one baš tebi nudile seks i zašto su baš od tebe tražile novac?

– Zato što je to bila volja Tvoja, Gospodine.

– Otkud ti to?

– Pa ne čitam ja, Gospodine, samo SMS-ove, nego i učene teološke rasprave. A u njima piše da je sva ova povika oko pedofilije u Crkvi, da je to za Crkvu Božja kušnja. Ali da neprijatelji Crkve iskorištavaju i preuveličavaju grijehe i slabosti jednoga malog broja svećenika da se, zapravo, napadne cijela Crkva. I da Crkva ostane bez ugleda u narodu.

– A ti si joj baš obranio ugled... Pa nisu te djevojčice slale poruke cijeloj Crkvi, nego tebi, sinko, tebi koji si bio njihov vjeroučitelj. I nije cijela Crkva curicama slala slike svoga spolnog organa, nego ti, sinko, ti kao njihov vjeroučitelj. Zašto si to radio, sinko?

– Gospodine, kako da Ti objasnim, to su iskušenja suvremenih sredstava komunikacije. Tko god je ikada imao problema sa signalom, taj sigurno misli kako je bolje da mu je ona stvar u mobitelu nego da mu je mobitel u onoj stvari. Shvaćaš li Ti to, Gospodine, u beskrajnoj mudrosti Svojoj?

– Shvatio bih da si te slike slao s namjerom da spustiš cijenu.

– Gospodine, ne sprdaj se sa stvorom Svojim, kad si ga već stvorio na sliku Svoju.

– Krasna slika, sinko, baš krasna... Čudi me kako istražnom sucu nisi rekao da sam je ja i poslao s tog tvog, kako se zove, mobitela. Sinko, ne znam što da ti kažem osim da se gnušam tebe i tvojih djela.

– A ponosiš li se što sam odbio seks koji su mi nudile još dvije maloljetnice, također za novac?

– Pa zašto si odbio? Zato što nisi imao novaca?

– A Ti, vidim, uživaš što je moja ćuna žrtva državnog proračuna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka