Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 4
Sutra: 4° 4° 4
24. siječnja 2019.
Trafika Predraga Lucića

Bombardiranje Rijeke i Sušaka

Foto: P. FABIJAN
Foto: P. FABIJAN
Autor:
Objavljeno: 5. prosinac 2011. u 15:37 2011-12-05T15:37:48+01:00

Hrvatsko slovo otkriva da se »u javnosti, naime, govori o tome kako je Rijeka u vrhu Hrvatske po stopi smrtnosti od najtežih bolesti, te da je za to kriv Grad Rijeka koji preko tvrtke Dezinsekcija d.o.o. iz Rijeke i potpuno protivno krajnje strogim pravilima pod okriljem noći zasipa bjesomučno i sumanuto grad tonama otrova, bez ikakve kontrole a kao zbog uništavanja korova i komaraca«.

Alo, Fiumosi! Jeste li se izjasnili? Jeste li korov ili ste komarci? Ne razumijete u čemu je štos? Toga sam se i bojao. Herbicidi i insekticidi su, znači, ipak učinili svoje. I u vama ubili elementarnu ljudsku potrebu da čitate Hrvatsko slovo.

Budući da u Rijeci očigledno nije bilo jagme za predizbornim brojem tog »tjednika za kulturu«, sa čije vam se naslovnice smiješio Miroslav Tuđman, evo da vam otkrijem što ste propustili. Ne, ne radi se o naslovnoj, nego o zadnjoj stranici i rubrici »Karte na stol« gdje nepotpisan netko postavlja kojekakva pitanja kojekome.

E, u ovom je Hrvatskom slovu taj netko »riječkom SDP-u, gradonačelniku Vojku Obersnelu i riječkom dogradonačelniku i SDP-ovu bivšem zastupniku u Hrvatskom saboru Željku Jovanoviću« uputio upit: »Kamo je nestalo dvadesetak tisuća Riječana u posljednjih deset godina?« Slutite li kamo cilja to pitanje? Ne, ne slutite.

Ako ste i namirisali da se upit Hrvatskog slova vašim SDP-ovcima odnosi na rezultate popisa stanovništva prema kojima je Rijeka u proljeće ove godine imala 128.735 stanovnika, dok je 2001. godine brojila petnaestak tisuća više, točnije 144.403, ono što iz njega slijedi ne možete naslutiti, ukoliko se niste nasnifali Deherbana, Grodyla i Aqua Reslin Supera.

Dakle, nakon konstatacije da je popisni podatak o riječkoj depopulaciji »krajnje alarmantan, jer je riječ o mirnodopskom razdoblju«, Hrvatsko slovo lakoćom komarca odlijeće put Sibira, pa vam daje na znanje da su »popisi stanovništva otkrivali u prošlosti počinjene masovne zločine, te je na primjer tek popis stanovništva u bivšem SSSR-u otkrio prave razmjere Staljinova masovnog terora«. Još uvijek ne kužite kakav se masovni zločin tokom posljednjih deset godina dogodio na Kvarneru?

Hrvatsko slovo otkriva da se »u javnosti, naime, govori o tome kako je Rijeka u vrhu Hrvatske po stopi smrtnosti od najtežih bolesti, te da je za to kriv Grad Rijeka koji preko tvrtke Dezinsekcija d.o.o. iz Rijeke i potpuno protivno krajnje strogim pravilima pod okriljem noći zasipa bjesomučno i sumanuto grad tonama otrova, bez ikakve kontrole a kao zbog uništavanja korova i komaraca«. I zato, eto, pita ono što pita: zašto je Stranka Dezinsekcijske Podvale pobila dvadesetak tisuća Riječana?

Samo vi odmahujte rukom i pravite se kako nemate pojma da se o tome govori u javnosti. Pravdajte se da osim Hrvatskog slova ne čitate ni Vjesnik, gdje je prije sedam mjeseci objavljeno pismo jednog vašeg sugrađanina koji je Dezinsekciju optužio da tone otrova, umjesto na korov i komarce, usmjerava na ljude i pčele, te da posjede odabranih žrtava natapa kancerogenim otrovima od kojih ljudi ubrzo pomru. Jedan po jedan, i evo ti dvadesetak tisuća.

Vjesnik je potom objavio i reagiranje direktora Dezinsekcije u kojemu su demantirane optužbe vašega sugrađanina, i to bi bilo sve što se o tom »ciljanom pomoru Riječana« govorilo u javnosti.

Sve do ovog predizbornog broja »tjednika za kulturu« koji me je nagnao da se zabrinem za vašu sudbinu. Jer znate već kako to krene: nekoga optuže da posjeduje kemijsko-biološka sredstva za masovno uništenje, onda pokrenu humanitarnu intervenciju, pa vas humanitarno zapraše bombama s osiromašenim uranom...

Pa onome tko sve to preživi, ostaje da Gregora Samsu proglasi počasnim građaninom Rijeke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka