Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 27
Sutra: 9° 9° 27
18. siječnja 2019.
TVeater Davora Mandića

blog Zvuči poznato?

Foto Nova TV
Foto Nova TV
Autor:
Objavljeno: 12. listopad 2014. u 17:50 2014-10-12T17:50:00+02:00

Doduše, zadnji put sam se pred ekranom plašio kao kad sam vidio Mineu u ulozi Joleta bilo je kad je ona klinka izlazila iz ekrana u filmu »Krug«. Ne zato što bi Minea bila pljunuti Jole, nego zato što je izgledala kao da je Michael Jackson izašao iz groba, a sad će evo na i iz mog ekrana

Priznajem, gledao sam samo zato da vidim kojim će me natprirodnim silama uspjeti zadržati uz ekran cijelih dva i pol sata. Nisu, naravno, ali sudeći prema prvim rezultatima gledanosti, novi Novin šou »Tvoje lice zvuči poznato« nije podbacio. Dapače, 19 posto gledanosti i čak 39 posto sharea uspjeh je kojim će najviše biti zadovoljan marketinški odjel Nove TV. 

I neka je tako, to što to nije ni format, a ni izvedba koja bi ekranima privukla nekog zahtjevnijeg televizijskog konzumenta, ne znači da takvih projekata ne treba biti na komercijalnim televizijama. Pa i ako su fore iz skripta za voditeljsko-ljubavni par Renea Bitorajca i Igora Mešina ajme majko, to je još uvijek daleko od onoga što Miroslav Škoro već stoljećima prodaje pod humor. 

Pritom nije pošteno uspoređivati HRT-ov »Maestro« s novom Novinom programskom uzdanicom. Taj šou, iako je i on franšiza, ipak kreće iz druge premise: uzima formu i sadržaj koji je širem puku nepoznat, možda i neprivlačan – klasičnu glazbu – i popularizira ga. Dobro, izbor skladbi je popističan, ali ipak... U tom kontekstu i HRT, kao javna televizija, i Nova, kao komercijalna, odrađuju primjeren posao. 

»Tvoje lice zvuči poznato« se u svakom svom segmentu trudi samo svidjeti. Izabire relativno poznate ljude da glume još poznatije, a fizičke transformacije tu su, naravno, da bi nasmijale. Doduše, zadnji put sam se pred ekranom plašio kao kad sam vidio Mineu u ulozi Joleta bilo je kad je ona klinka izlazila iz ekrana u filmu »Krug«. Ne zato što bi Minea bila pljunuti Jole, nego zato što je izgledala kao da je Michael Jackson izašao iz groba, a sad će evo na i iz mog ekrana. Brrr. 

   I doista ne želim gledati Baby Dooksa kao Marinu Perazić. Ona je sama dovoljno učinila na desakralizaciji svog lika, ne treba je utjeloviti još i u duhu vještice iz Male sirene. Ali nebitan sam tu ja, meni je i »Kuća od karata« malo previše pop.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka