Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1
Sutra: 1° 1° 1
23. siječnja 2019.
TVeater Davora Mandića

kolumna Zora briselska

Foto D. Kovačević
Foto D. Kovačević
Autor:
Objavljeno: 4. svibanj 2014. u 11:09 2014-05-04T11:09:41+02:00

Slučaj 1: Julijana dolazi k Deši s planom da ju provocira i dovede do ludila. Deša joj na koncu lupi šamar. Filip u taj čas ulazi u stan i šokira se prizorom sluđene Deše te zahtijeva od nje objašnjenje zbog čega je to učinila. Izbezumljena i bijesna Deša ne može vjerovati da ju Filip nakon svega još i osuđuje te tjera i Filipa i Julijanu iz svog stana. 

   Dživo priznaje slomljenoj Adeli svoje grijehe. Adela, šokirana saznanjem da je surađivao s Lovrom Kordićem, ne želi slušati njegova objašnjenja i govori mu kako mu takvo što nije u stanju oprostiti. Adela raskida zaruke i napušta Dživa i Dubrovnik. 

   Slučaj 2: Damir dobiva dobro plaćen posao u Bruxellesu i plaćen stan na dvije godine. Dok pakira kofere saznaje da Željko, koji je radio taj posao prije njega, ne želi iz Bruxellesa. Željko ima plan da šefove dovede do ludila inzistiranjem da ostane u Bruxellesu. Objašnjava im da mu je tamo život, i da ne može bez obitelji, šefovi se još uvijek nećkaju. Onda im nudi da će raditi bilo što, samo da ga ne vraćaju nazad. Šefovi popuste i kažu Damiru da će raditi zajedno sa Željkom. Željko pristaje biti pomoćnik Damiru, čini se da će sve biti u redu. 

   Iznenada se Damir pobuni, u napadu pravednosti piše opširno pismo šefovima, gdje ih moli za odgovor zašto troše novce na dva čovjeka kada je dosad bio dovoljan samo jedan. Šefovi su već platiti stan za Damira, ali šokirani njegovim pismom prijete mu suspenzijom i zasjedanjem o njegovom ponašanju. Damir ne prestaje, pa izbezumljeni šefovi odluče suspendirati obojicu i raspisati novi natječaj. 

   U neočekivanoj završnici Željko nakon osobne drame, potpuno rastrojen, daje otkaz u firmi iz koje se odlazi jedino s nogama naprijed, a uvrijeđeni Damir povlači se u osamu i prepušta osvojenu poziciju hijenama koje su samo čekale iz prikrajka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka