Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 1
Sutra: 15° 15° 1
25. ožujka 2019.
TVeater Davora Mandića

kolumna Život je Škorin san

Foto Arhiv NL
Foto Arhiv NL
Autor:
Objavljeno: 17. svibanj 2015. u 15:31 2015-05-17T15:31:13+02:00

Je li to bio samo san? Škoro je sjedio u nekom studiju, bile su i crveno-bijele kockice, Josipa Lisac, Davor Gobac, pa neki baletani... Ne znam, vjerojatno sam sanjao da je i opet taj čovjek dobio prime time teve termin. Mora da je tako, jer čini mi se da je bila nedjelja, ne znam, u bunilu sam još od viceva koje sam čuo, a ove nedjelje nema ga u programu.

   Ma bio je to san, tim više što je za sljedeću nedjelju najavljeno prvo televizijsko ukazanje jednog punokrvnog satiričnog programa. News bar je konačno dogurao do televizije. Dugo je trajala njegova borba za proboj na vrh, u okruženje koje će mu omogućiti pojačanu vidljivost, pa ga je konačno i našao na RTL-u. Nećkale su se mnoge naše televizije oko prikladnosti takvog sadržaja, pa je šizofreni RTL konačno popustio. I nije to loše, ta šizofrenija, iako može začuditi gledatelja nesviklog na RTL-ovo zadovoljavanje malog čovjeka, bio on gledatelj nikad prežaljenog »Jel me netko tražio« ili ljubitelj Jona Stewarta. Ako ih treba staviti i isti dan, daj, samo nek je veselo.
 

  Nećemo uspoređivati News bar s velikanima svjetske satire, jer oni koji su ih pratili znaju da im nije bilo lako održavati visoku razinu. Prvo su nas oduševljavali lažnim pisanim vijestima, koje je domaći publikum na njihovu početku često ljutito citirao kao valjani izvor informacija, a onda su taman negdje prije dvije godine osvojili sljedeći nivo: video na Tportalu. Tada smo mogli vidjeti oscilacije od prosječnih do urnebesnih priloga. Za nadati se da će im angažman na RTL-u biti barem toliko unosan da će mu se moći primjereno posvetiti. Nema sumnje da će najavljena, i provjerena, ekipa moći isporučiti odličan materijal, ali pitanje je hoće li moći održati razinu ne stignu li im scenaristička pojačanja. Kako bilo, termin je zasad nedjelja u ponoć, i više nego dobar, a na njuzbarovcima je velika odgovornost da nas naviknu to vrijeme provoditi pred RTL-om.
 

Jer ako to ne uspije, eto nama Škore u kasnonoćnom talk showu »Život je Škorin san«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka