Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
17. veljače 2019.
TVeater Davora Mandića

kolumna VBB FTW!

VBB FTW!
VBB FTW!
Autor:
Objavljeno: 7. rujan 2014. u 9:13 2014-09-07T09:13:29+02:00

Na poslu je sve bilo isto. Ili možda nije. Gotovo isto. I sudnica je tu, i tužitelj i tuženi, i svi čekaju. Zna ona da će ih iznenaditi, možda i šokirati, ali tako je to, tako mora biti

Sutkinja Vanesa Brizić Bahun tog je jutra neobično rano ustala. Nisu pomogle ni dvije tablete za spavanje, ni spavaća maska – san nikako nije htio na oči. Konačno, odlučila je odustati pa ustati. Maskara, rimel, treba nekako sakriti te podočnjake, jer od tog dana ništa za nju više neće biti isto. Znala je, predosjećala duboko u kičmi, ovo je trenutak za povijest. Nikad više google neće ostati nijem na njeno ime, nikad više neće nuditi vesne, brziće i mehune, sve će se promijeniti.

   Na poslu je sve bilo isto. Ili možda nije. Gotovo isto. I sudnica je tu, i tužitelj i tuženi, i svi čekaju. Zna ona da će ih iznenaditi, možda i šokirati, ali tako je to, tako mora biti.

   – Činjenica je da se RTL televizija radi atraktivnosti vlastitog televizijskog programa odlučila na ekskluzivni intervju uživo sa Zoranom Milanovićem, uslijed čega je izostala mogućnost da se isti razgovor na profesionalan način obradi (...) – žmirnula je okom na okupljene, znajući da je počelo, treperila je, osjećala to svim svojim bićem.

   Do kraja presude kojom će RTL-u odrezati 50.000 kuna kazne zato što je napravio intervju uživo, jedva je uspjela sakriti uzbuđenje: jasno je osjetila kako joj bluza podrhtava od otkucaja srca. »Hoću li ja to moći?« pitala se zabrinuto pogledavajući po sudnici, u kojoj je i tužiteljev odvjetnik ostao zabezeknut. Vidjela je da je već pripremio govor kojim će svojoj stranci, Milanu Bandiću, objasniti da su učinili sve što je u njihovoj moći, ali da su teško mogli očekivati pozitivnu presudu protiv RTL-a za nešto što je izrekao Zoran Milanović.

   »Konačno! Nije vam valjao intervju s macom Micom na školskom radiju?! E pa radite sad intervjue uživo!« sokolila se Vesna Brzić Mehun pred konsterniranom publikom: »Ništa više neće biti isto! Revolucija je počela! A ja sam joj na početku!«
   
   Disclaimer: Svaka sličnost sa stvarnim osobama potpuno je slučajna u ovom tekstu. Niti jedna osoba nije intervjuirana. Pogotovo ne uživo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka