Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
17. siječnja 2019.
TVeater Davora Mandića

blog Trećem ne pakovati

Trećem ne pakovati
Trećem ne pakovati
Autor:
Objavljeno: 22. ožujak 2015. u 17:16 2015-03-22T17:16:59+01:00

Već neko vrijeme mislim pisati pohvale HRT-u 3, koji sam i sam dočekao sretan, ali i podozriv. A onda pročitam panegirik Jurice Pavičića. I bogme, svaka mu je bila na mjestu.

   Tako sam nekako i odustao, jer kakvog smisla ima toliko titranja jednom kanalu. Ali onda se desio Pričigin i HRT 3 je zasjao u punom sjaju. Naravno, taj prijenos uživo iz Splita, u kojem neki tamo pisci pokušavaju pričati, umjesto čitati svoje priče, ni izbliza nije produciran kao spotovski, brzi i žestoki, lakoprobavljivi a teškoperceptivni šou za cijelu obitelj. Nekoliko kamera, klasična HRT-ovska režija, bez pompe i šljokica: ljudi i njihove priče. I publika. More publike, ma što more – događanje naroda u Splitu.

   Čuo sam da je Pričigin fenomen, da je super, ali eto nisam bio da se uvjerim. No zato mi ga je HRT 3 donio i hvala mu na tome. Gledao sam drugu večer, kad su Goran Samardžić, Đurđa Strsoglavec, Filip Balunović, Rumena Bužarovska, Roman Simić Bodrožić i Emir Imamović Pirke odgovarali na pitanje Krune Lokotara »Kako su moji doznali da sam gay«. Neću ovdje prepričavati kako su pričali, ali bilo je i smijeha i refleksije, i vještih kalambura i direktnih poruka, što se sve može provjeriti i na Televiziji na zahtjev. Rezultat doista neće biti puno drugačiji nego da gledate uživo, jer odmalo tu funkciju možete pratiti samo tako da kliknete emisiju i uz božju pomoć, bez mogućnosti ubrzavanja ili vraćanja videa na dio koji ste propustili čuti/vidjeti, odgledate program do kraja. No to stvarno nije problem HRT-a 3 nego njegovog IT-sektora, koji je u tišini, bez ikavog opravdanja, vratio stvari u pretpovijest.

   Problem HRT-a 3 nije na prvu vidljiv. Zato što se i ne prikazuje. Treći je, naime, toliko spor u organiziranju praćenja događaja, pogotovo kad su tako divno decentralizirani kao ovaj u Splitu, da mora da ih je Pričigin kontaktirao još početkom stoljeća. Ubrzaju li se, dođu li, recimo, i do Rijeke na Ri lit, morat ćemo i opet oštriti pera za pohvale, nedajbože obranu Trećeg od dušmana kojima bi jednom moglo pasti na pamet da je skup, dosadan i nepotreban.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka