Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
19. siječnja 2019.
TVeater Davora Mandića

blog Tko je pobijedio?

Tko je pobijedio?
Tko je pobijedio?
Autor:
Objavljeno: 15. studeni 2015. u 17:06 2015-11-15T17:06:02+01:00

Domaća politička Eurovizija, poznata i kao Najluđa izborna noć, daleko je iza nas. Mnogo je već vode proteklo ispod Mosta, neke je već i odnijela, ako se napucavanje Prgometa može nazvati odnosom, izborni su pobjednici postajali gubitnici, a jedan i jedan nikad nisu radikalnije bili četiri, obzirom na Karamarkove dvije trećine.

Tko se, dakle, još sjeća HRT-ove upale pluća na otvorenom, razmjena nježnosti Bože-mi-oprosti-plagirao-sam Skoke i macana, Krešimira Macana, kurjih oči Vanilije Antunović i Čokolade Matković kod Bage bez petica?

Ma sjećamo se, kako se ne bismo sjećali. Nismo tako uzbudljive Eurovizije vidjeli otkad su pobijedili finski trash-metalci Lordi. Duz puan, dolina Neretve. Zato i nije bio neki problem napraviti program koji će nas zadržati uz ekrane, tim više što je ovo pjevačko natjecanje uključivalo i neke novine poput preferencijalnog glasanja ovaca, što je dušu dalo za analitičare u studiju. Studiju, hm, zapravo je samo Nova TV nominalno bila u studiju, iako su se i oni, kao i svi ostali, uglavnom javljali iz natjecateljskih separea, za čije opremanje kao da je bio zadužen Velimir Bujanec zvan i Karamarkov Mali Narko.

Što se tiče cjelokupne organizacije praćenja izbora, i opet se pokazalo nešto na što upozoravam otkad je TVeatera: RTL u pravilu razvali konkurenciju. Čak i dok nisu ulagali u informativu kao što je to slučaj u posljednjih par godina, imali su neopterećenost, najbolje analitičare, program napravljen po mjeri i s ukusom, dok su se favoriti utapali u megalomaniji. Sada, kada je očito da im informativa nije zadnja rupa na svirali, znaju koristiti to što imaju.

Odlaženje iz Bobićevog studija u Šprajcovu Gradsku kavanu bilo je pun pogodak. Što se ne može reći za suludost otvorenog HRT-a u mjesecu koji se ne zove zaludu studeni, kao ni za stojeći usmeni ispit kod profesorčića Bage. Makar drugačije govorio peoplemetar, koji tvrdi da je pobijedila Nova TV. Uostalom, kad je 1 plus 1 bilo 2?

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka