Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
24. ožujka 2019.
TVeater Davora Mandića

blog Svanuća i potonuća

Snimio Sergej DRECHSLER
Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 10. travanj 2016. u 10:46 2016-04-10T10:46:02+02:00

Vijesti koje dolaze s HRT-a iz dana u dan pokazuju srozavanje poslovnih, civilizacijskih i ljudskoresurnih standarda. Toliko je sve to uzelo maha da se opravdano postavlja pitanje dokud to može ići u ostacima civiliziranog svijeta u kojem živimo. Do Tuđmana i Vrdoljaka 90-ih? Kim Jong-una? Nije šala, pitanje je smrtno ozbiljno.

U eri Gorana Radmana gotovo smo konstantno nalazili ozbiljne propuste, sumnjali smo u istinski reformatorski potencijal iniciranih promjena i često bili potpuno u pravu. Jedino dobro što je iz HRT-a u proteklom razdoblju proizišlo, što ni Radman nije uspio zaustaviti, jest HTV 3, koji je startao tik prije njegova imenovanja. A onda, iz vedra neba, bez ikakvog razloga, novo vodstvo HRT-a na čelu sa Sinišom Kovačićem miče Deana Šošu i instalira kulturnog analfabeta kojem nitko živ ne zna ni ime, a čiju biografiju napučuju poltronski filmovi o Tuđmanu i crkvenim redovima. I kulturna revolucija povratka u pećinu može početi.

U takvom kontekstu odlasci s HRT-a ono malo preostale pameti postali su svakodnevica, pa eto čitamo kako je i Petar Štefanić, kronično zapostavljani novinar, preletio u okrilje N1 televizije. Kao uostalom i mnogi drugi dobri televizijski novinari, poput Nataše Božić s RTL-a, pa se sad čini kao da su ove dvije televizije na megdanu. RTL je potom prizvao Mirjanu Hrgu, čime je njihova centralna informativna emisija prilično propala u očitom ulizivanju desnici na vlasti. Ali RTL pokušava pokriti cijeli politički spektar, jer je Šprajcove redove ojačala odlična Danka Derifaj.

U svim tim uzbudljivostima na televizijskoj medijskoj sceni Saši Kosanoviću, rijetkom preživjelom talentiranoom novinaru s razvijenim osjećajem za civilizacijske tekovine na HRT-u, prijeti se izvandrednim otkazom zbog navodnog profesionalnog propusta. Proces je u tijeku, prejudicirati je nezahvalno, ali dođe li, nedajbože, do otkaza, čemu se Si Ko i njegova bulumenta svesrdno nadaju, bit će zanimljivo vidjete gdje ćemo ga dalje gledati. RTL (Direkt) ili N1? Tipujem na N1, jer mi se čini da Tihomir Ladišić još nije gotov s profiliranjem svog čeda.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown