Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1
Sutra: 1° 1° 1
23. siječnja 2019.
TVeater Davora Mandića

blog Šlepanje HRT-a

Ekipa emisije Šlep Šou / Foto Damir ŠKOMRLJ
Ekipa emisije Šlep Šou / Foto Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 16. studeni 2014. u 14:33 2014-11-16T14:33:00+01:00

Šlep šou odlično je koncipiran i zabavno izveden glazbeni šou, kakav nam je nedostajao na nacionalnim televizijama.

Da je suditi po posljednjoj epizodi HRT-ovog Šlep šoua, rekao bi čovjek da je u Rijeci drugi jezik engleski. Predstavila su se naime dva riječka benda čiji su članovi odlučili da će svijet biti njihova pozornica pa za svoj tekstualni izričaj izabrali engleski jezik. 

Novouspinjući Jonathan i sporoaliustrajnogoreći My Buddy Moose podijelili su minutažu emisije i provezli se riječkim ulicama u sad već prepoznatljivom crvenom kombiju s Vladimirom Šagadinom. Vlado, koji izgleda kao da ga je netko istegao u visinu pa često ni ne stane u kadar, i kombi, koji izgleda kao da je netko istegao fiću u duljinu pa napravio jazavčara-fiću, i u ovoj epizodi odradili su dobar posao. 

Dobro, jazavčar je u jednom trenutku odlučio malo prosvjedovati na jednom od raskrižja, ali sva sreća pa je ekipa snimala izvan »rush houra« pa nisu doživjeli uobičajenu riječku prometnu ljubaznost i orkestar sirena kao da njime dirigira Barbara Kolar. 

I bendovi su se dobro snašli, govorili su uglavnom njihovi najeksponiraniji članovi, doduše na hrvatskom, ne na engleskom, objasnivši, svaki na svoj način, zašto pjevaju na nematerinjem jeziku. Jonathan, već proglašen bahatim upravo zbog razloga: zanima ih uspjeh u svijetu, a ne samo u njihovom sokaku, i My Buddy Moose jer, eto, bendovi koje slušaju i na koje se naslanjaju pjevaju na engleskom jeziku. Još je k tome i muzikalniji, odnosno lakši za usklađivanje s glazbom. 

Šlep šou odlično je koncipiran i zabavno izveden glazbeni šou, kakav nam je nedostajao na nacionalnim televizijama. Bendovi se mogu lijepo predstaviti, glasom i pjesmom u uglavnom »neuštekanom« izdanju u formi ulične svirke, a da pritom publiku ne lovi san. Dinamično montiran, odlično snimljen, s prigodnim gostima, uspijeva zadržati pažnju gledatelja svih 45 minuta. 

Ono što ekipi želimo dalje jest dobar nos u pronalaženju novih zanimljivih bendova ovih prostora kad se jednom ispucaju domaći. U drugoj sezoni, ako treba, jer su je itekako zaslužili.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka