Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
18. siječnja 2019.
TVeater Davora Mandića

blog Sjedi, jedan

Sjedi, jedan
Sjedi, jedan
Autor:
Objavljeno: 11. listopad 2015. u 10:03 2015-10-11T10:03:49+02:00

Karamarku ćemo čestitati na rođenju djeteta, iako ga nećemo pitati za ime. Ima ih troje, puno je to, mogao bi se zbuniti

Internet, na Karamarkovu žalost, ima dobro pamćenje. Treba ga samo malo protrljati i kao duh iz lampe nadvit će se nad onim koji se nadao da ga više nikad neće ugledati. Jer nije to u ovom slučaju dobrodušni div koji ispunjava želje, već nezgrapni zloduh koji podsjeća na one najgore dane kada se stajalo pred nastavnicom u školi i nije moglo nabrojati pet američkih država.

No lako za nas, bili smo mali i rastreseni pubertetom i jedinu štetu od te naše rastresenosti pretrpio je roditelj kad je shvatio da mali nije Einstein. Ali što kad izgledni budući premijer ne može propentati ni pet najopćenitijih pojmova koje naziva programom? I to na javnoj televiziji, pred najširim auditorijem?

– Govorili smo nešto o poljoprivredi, o energetici, turizmu, reindustrijalizaciji Hrvatske, poljoprivredi... – buni se već mali Karamarko.

– Možemo još jedanput ponoviti: Poljoprivreda... – pomaže učitelj Rotim.

– Poljoprivreda... – ponavlja mali.

– Energetika...

– Energetika... – nabraja prstićima.

– Reindustrijalizacija...

– Renidrustijarlizacija... i šta smo još rekli... digitalizacija? I tako, jel? Nabrojali smo četiri, plus digitalizacija...

Bilo tko s imalo skrupula, savjesti ili ikakvim osjećajem samokritičnosti, nakon tog nastupa došao bi kući, provjerio račun u banci, nazvao Glumičića i nakon oporavka od operacije potražio duhovnu obnovu u Indiji. Što je Karamarko učinio? Zaoštrio retoriku i krenuo u kampanju za novo osvajanje vlasti kao da se nikada nije desila ova generalna blamaža.

Ako ljudi i imaju kratku pamet, ako im i nije bitno što je vrlo mogući budući premijer potkapacitiran u svakom smislu osim u obavještajnom, neka nam internet posluži barem kao odušak, da nas nasmije kada nas ne može opametiti.

A Karamarku ćemo čestitati na rođenju djeteta, iako ga nećemo pitati za ime. Ima ih troje, puno je to, mogao bi se zbuniti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka