Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
TVeater Davora Mandića

blog Severina u naslovu

Iz spota
Iz spota
Autor:
Objavljeno: 10. srpanj 2016. u 10:22 2016-07-10T10:22:07+02:00

Sve je bilo u redu, svijet je bio lijepo mjesto, a onda su se pojavile cajke. Nemojmo sad cjepidlačiti s kugom, spaljivanjem vještica, životnim vijekom od 30-ak godina, HDZ-om i sličnim povijesnim stranputicama kad nam je svima jasno da su cajke za sve krive.

Da je tome tako, jedna nas baš ovih dana podsjeća dok iskače iz svakog zakutka televizije i interneta. Budući da domaći FM radio ne slušam, osim ostatke ostataka Trećeg programa HR-a, mogu samo pretpostaviti da generički jad hrvatskog etera, od Otvorenog do Soundseta, radosno iznosi novo Severinino smeće. Grubo vam se ovo čini? Jest, grubo je. Udara na ukus, o kojem ne bi trebalo raspravljati? Naravno, jer jedino o ukusima i vrijedi raspravljati.

Sad kad smo to riješili, analizirajmo malo što je to tako strašno kod Severininih Silikona. Prvo, videospot otkriva da jednu od glavnih rola nosi Seka Sablić. Velika glumica (post)jugoslavenskog prostora mora, da bi preživjela, glumiti u Severininim spotovima. Neću ovdje ulaziti u to voli li gospođa Severinu i smatra li možda ona glumu u njenom spotu vrhuncem karijere, ali ja sam osjećao tugu, sličnu koju sam osjećao i kad sam svojedobno vidio Relju Bašića, s onim njegovim fulirskim osmijehom, kako reklamira madrace.

Drugo, u spotu, a i u pjesmi, važnu rolu nosi reperica Sajsi. Ta žena je stvarno bila kul. A onda je svoj talent uprla u to da najglupljim mogućim rimama oplemeni najgluplju moguću pjesmu, cajku koja je toliko cajka da je skinula i zadnju koprenu sa Severine. Ova pjesma je za Sevku kao da, štajaznam, Hasanbegović sutra ustane, ne odjene se, spusti se do Jelačić placa i tako gol urla: »Ja sam ustaša! Ja sam ustaša! Ne mogu više to držati u sebi!«

I sad će netko reći, au šta ga ovaj nadrobi. Koliko frustracije oko nečega što se jednostavno može zaobići, ne kliknuti. Uostalom šta, girl power je to, a ako svijet hoće cajke, i ako se od cajki jedino i može zaraditi, neka onda budu cajke!

I ima taj netko pravo, svi smo mi cajke bili, i u cajke ćemo se pretvoriti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.