Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
TVeater Davora Mandića

Komentar Pucanj u prazno

Pucanj u prazno
Pucanj u prazno
Autor:
Objavljeno: 13. srpanj 2014. u 15:36 2014-07-13T15:36:52+02:00

Ma naravno da restrukturiranje HRT-a ne smije biti mrtvo slovo na papiru, kako je dosad bilo, ali da se krene od najslabijih, koji su sigurno jedna od komparativnih prednosti javnog servisa nad komercijalnim, jednostavno je kukavički i bijedno

Taman kad kolumnist pomisli kako je možda pretjerao s napadima & (jalovim) ismijavanjima autokracije čelništva HRT-a, kako možda treba malo pustiti ljude da rade na teškom poslu restrukturiranja mastodonta koji je nabubrio kao hrvatski vanjski dug, ali eto njih na apokaliptičnim konjima, jašu prema novom tekstu.

   Ma na stranu to što su redefinirali dramsku vrstu farse u izboru za novog ravnatelja programa, kad je onih 2,5 zaposlenika obrisalo prašinu sa Zvonka Varošaneca, malo ga protrljalo pa ga sirotog počelo ganjati da im ispuni koju želju. A čovjek mislio da ga više nitko ništa neće pitati, kao uostalom ni gomilu HRT-ove prisavske ekipe koja uredno na poslu vježba za mirovinu. Duh iz lampe još nije progovorio, ali što bi i govorio kad je farsa kompletna: glasanje je, kao što je bilo i ranije, potpuno nebitno, jer će i tako Kaiser, Superman, Rad-man odrediti tko će zasjesti u tu restrukturiranu fotelju.

   Dakle na stranu ta farsa, važnija je ipak vijest koja to nije, vijest nepotvrđena kao i nova hrvatska Barbika, ili »neda mi se« Vlada, da će u svojoj velebnoj restauraciji osim malih dopisništava nastradati i veći TV studiji. Prvi je tako na redu navodno Bjelovar, gdje vlada panika otkako s HRT-a to nisu ni potvrdili ni opovrgnuli.

   I nije prvi put da se takva priča pojavila, pa i na ovom mjestu govorilo se o polutajnim sastancima u regionalnim centrima, kada je zbunjenoj lokalnoj ekipi govoreno tim nekim menadžerskim korporativnim jezikom o repozicioniranjima na medijskom tržištu i novim izazovima javne televizije. Lokalci su se pogledavali u čudu, ne razumijevajući što to znači za cijene pomidora na tržnici, ali menadžeri su otišli, a ovi su nastavili raditi ono jedino što znaju.

   Ma naravno da restrukturiranje HRT-a ne smije biti mrtvo slovo na papiru, kako je dosad bilo, ali da se krene od najslabijih, koji su sigurno jedna od komparativnih prednosti javnog servisa nad komercijalnim, jednostavno je kukavički i bijedno. Pogotovo dok Prisavlje puca po šavovima od gomile uhljeba koji su u stanju samo stvarati klanove.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.