Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 4
Sutra: 14° 14° 4
21. veljače 2019.
TVeater Davora Mandića

Komentar Povratak kralja

Povratak kralja
Povratak kralja
Autor:
Objavljeno: 25. svibanj 2014. u 8:55 2014-05-25T08:55:04+02:00

Igor Štimac vraća se na male ekrane kao jedan od sukomentatora Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu. Da ne znamo bolje, mislili bismo da je News-Bar. Ali znamo mi bolje, HRT je to

Bio je down, bio je out, a onda je Frodo odnio prsten u Mordor i Kralj je ustoličen! Igor Štimac vraća se na male ekrane kao jedan od sukomentatora Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu. Da ne znamo bolje, mislili bismo da je News-Bar. Ali znamo mi bolje, HRT je to.

   Ovako sam pisao u TVeateru prije nego što se i spekuliralo da bi Štimac mogao postati izbornik: »Drago Ćosić i Igor Štimac, da ih nema trebalo bi ih tamo i ostaviti. Nema te utakmice hrvatske reprezentacije za koju Ćosić ne bi imao bogatu lepezu svojih dviju intonacija – letargične i histerične – a Štimac briljantne analize dometa: »Izvrsno Jelaviću!« i »Bravo Čarli!« Ali eto, tamo su gdje jesu i davit će nas do finala i nema nam druge nego postaviti Štimca za izbornika kad ode Bilić, jer to je izgleda jedini način da ga se riješimo kao komentatora.«

   Potpisat ću i danas taj tekst, s time da ću se samo ograditi od mogućeg doslovnog tumačenja ovoga: postavimo ga za izbornika. Nemojmo, ovo je bila šala. Ironija. Itd.

   Ali i Ćoso i Štimac ukrstit će svoje mačeve u obrani dostojanstva hrvatskog komentatorstva, a mi ćemo opet ili spavati ili se nervirati dok nas budu gađali svojim biserima. Ma nema frke, zato će tamo biti još i mutavi Prosinečki, uvijek iznenađeni Šapit, koji svaki put nauči nešto novo, pa čovjek kojeg je majka nazvala Viki, kojeg su konačno maknuli iz kaveza s igračima i trenerima dole na travnjaku, gdje je bio agresivan kao mladunče labradora. A bit će tamo i »(z)nači« Scoria »(z)nači«, Herodot Samovojska, pa Beusan, kojem na faci vidiš da priča pizdarije kad se kamere ugase, ali dok su upaljene strašno je seriozan... Bit će ih još, naravno, pa tako i jedina žena, Mila Horvat; cijeli je Sportski upregnut u ovo, jer kvragu, konačno igramo na nekom prvenstvu.

   U cijeloj ovoj priči oko prenošenja najzanimljiviji su mi zapravo komentari iz regije, gdje se dadu pročitati i izjave tipa: »Pa da bar mi imamo Ćosića i Štimca, a ne ove naše«. Ima, dakle, i gore. Odnosno, ljepota je u oku promatrača. A i ovo drugo. Mute ili život!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
S pet zvjezdica napunite sezonu brzo, lako i jednostavno