Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
TVeater Davora Mandića

blog Poraz u gostima

Poraz u gostima
Poraz u gostima
Autor:
Objavljeno: 9. listopad 2016. u 13:46 2016-10-09T13:46:47+02:00

Nikad mi nije bilo drago guranje mikrofona pod nos sportašima. Ni kad se radi o pitanjima koja se tiču sporta, a pogotovo kad su pitanja od »šireg društveno-političkog značenja«. U prvom slučaju naslušaš se »respektiramo protivnika, ali vjerujemo da možemo pobijediti«, a u drugom o vermahtovskoj spremnosti ili Božjoj pomoći. Neka se ne naljute kolege sportski novinari, ali najbolje je kad sportaši bježe od njih pa se možemo posvetiti njihovom sportu. Kao npr. Janica dok još nije bila pomoćnica ministra nego sportašica sa stavom: »Moje je da skijam, a ne da komentiram.«
Ali sport i turizam su jedine grane u Hrvatskoj koje pokazuju kakvu-takvu propulziju, ili barem taracanje prirodnih resursa bez strateških ulaganja kao da sutra ne postoji, pa je, naravno, logično da nakon manijakalnog zbrajanja turističkih noćenja imamo i svu silu tog sportskog čuda u medijima.
Ukrcala se na taj vlak i Željka Ogresta, kraljica populizma, pa osmislila za HRT show »Dva : jedan u gostima«, u kojem odlazi uspješnim sportašima na njihov teren i pokušava saznati nešto što još nismo znali. I naravno, dešava se sve ono što smo mogli pretpostaviti: sportaši uglavnom nisu materijal za priču.

No problem je i u tome što ni Ogresta nije materijal za ovu priču. Prošli tjedan bila je kod braće Sinković. I vidi se tu želja da se napravi nešto sveobuhvatnije – setovi se mijenjaju, sugovornici su šira obitelj i prijatelji, montaža pokušava složiti kadrove tako da ne izgledaju kao da ih je odabrao Đelo 1982., ali jedini dojam koji ostaje nakon svega je: Gdje je, pobogu, Knjaz?

Nitko nije znao kao on kako od gosta dobiti maksimum, pa recimo plesti i plesti mrežu oko Duška Lokina cijelu emisiju da bi ovaj na kraju skrušeno, po prvi put javno, priznao da nosi tupe, ili Mišu Kovača pitati zašto frflja. A ovo je njegov teren na koji je ušetala Ogresta, koja ne riskira i koja se čini kao da bi radije bila negdje drugdje. Nije prirodno, nije iskreno i nije talentirano i ne može to spasiti nijedna montaža.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.