Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 1
Sutra: 18° 18° 1
25. ožujka 2019.
TVeater Davora Mandića

blog Otkazima do povijesti

Otkazima do povijesti
Otkazima do povijesti
Autor:
Objavljeno: 6. travanj 2015. u 8:34 2015-04-06T08:34:26+02:00

Zapamtit ćete vi mene! – vikao je po uredu i toptao nogicama Goran Radman dok je lijepio marke na dvije kuverte u kojima su bili otkazi Hloverki Novak Srzić i Elizabeti Gojan.

   – Krucifiksa vam nije bila dovoljna, a? E pa sad ću joj pridružiti dva kapitalca. Vi ćete meni! – bio je vidno bijesan.

   I možemo ga shvatiti, čovjek se uporno trudi da ga povijest zapamti po nečemu. Ma bilo čemu! Nitko još nije shvatio reorganizaciju HRT-a? Jedan dan se HRT tuče s Novom u gledanosti, drugi dan to nije bitno? Izvješća o poslovanju su... khm... je li? Uštede od ukidanja tih grozomorno skupih regionalnih dopisništava smještenih u trulavim izbama i nisu bile baš neke? Jake face brišu konkurenciji? E pa neće oni pobjeći, dobit će otkaz!

   I badava sav razum dok bezumlje vlada. Badava svi dopisi i presice strukovnih udruga, sindikata, badava zazivanje verbalnog delikta, badava i tvrdnje da će se svi ti otpušteni i tako vratiti na HRT nakon tužbi koje će zacijelo biti presuđene u njihovu korist. Badava sve, Radman će posijati otkaze, pa kud puklo.

   Najgore u svemu tome je što to njegovo glavinjanje, pa onda i obmanjivanje samog sebe a onda i Europske federacije novinara koja je također reagirala na ove sulude poteze, neće nikad biti sankcionirano. Čovjek će odraditi još ovu godinu, iza sebe ostaviti potop i još birati gdje će se skrasiti. A od tamo će onda, kao mudra sova, sijati munje na sljedećeg gubernatora koji će opet doći s nekim svojim preustrojnim vizijama, verbalnim deliktima i iskrivljenim pojmom o biti djelovanja javne televizije.

   I ne treba se, zapravo, oko toga previše nervirati. Svi ti radmani, sutlići i kompanija tu su zapravo samo da toptaju nogicama i ližu kuverte. Mislite da se Hloverka i Gojan oko toga nerviraju?

Pa sve su ih nadživjele na HRT-u i nema nikakvog razloga da ne nadžive i onog, kako se ono zvaše, Radoman, Rademan? Ma tamo neki, tko ga se više sjeća.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka