Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
19. listopada 2019.
TVeater Davora Mandića

blog Oj, oj, OI!

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 14. kolovoz 2016. u 11:18 2016-08-14T11:18:07+02:00

Onaj tko makar i najpovršnije prati televiziju ovih dana jednostavno ne može ignorirati sport. Olimpijske igre vrhunac su svemira po tom pitanju, pa su na njih nabrušeni i oni koji sport obično ne prate, a da se o sportašima i ne govori. Mnogi od njih, dapače, svoju formu tempiraju upravo za OI, kao npr. veslači.

I tu sad moramo stati na trenutak i duboko se nakloniti braći Sinković i njihovom prvom olimpijskom zlatu u finalu koje, sva sreća, nije imalo setove, pa je agonija iščekivanja trajala kudikamo kraće od Ivaniševićevog Wimbledona, iako su Litavci Sinkovićima pružili dosad najzahtjevnije rivalstvo u posljednjih par godina.

A kad smo kod tenisa, to koliko tenisače boli đon za OI naprosto je sjajno. Prvo, kad su u rankingu nekog tenisača uopće spomenute Olimpijske igre, no dobro, bilo je zapravo zabavno gledati lica velikih zvijezda koje su »šokantno« popušile u ranim fazama. Đoković, Serena, plač, jad... nešto kao nogometaši u predstavama s nacionalnim dresovima, kada je sve puno velikih riječi i gesta, ali često u potpunoj suprotnosti sa šetanjem po terenu i razmišljanjem o godišnjem na x-metarskoj jahti. Nisu, dakle, slučajno popušili; mogli su formu tempirati za Igre, kao veslači ili gimnastičari, ali nisu, pa te suze i nemaju baš neku težinu.

A i u gimnastici je bilo napeto, čemu je uvelike pomoglo i suvislo komentiranje, sa ili bez gostiju. Odmjereno, a informirano, angažirano, a bez antipatičnih proboja lažne emotivnosti. No kad sam probao pronaći tko stoji iza tog glasa, meni nepoznatog, naišao sam na HRT-ov neprobojni zid. A onda sam se ulogirao na HRTi. Mislim, lijepa je to i potrebna priča i pozdravio sam je kad je začeta, ali za njen dizajn kao da je zaslužan autor prisavskih hodnika. Onako kako ponekad iskrsne kostur nekog nesretnika koji je na Prisavlju pokušao naći nečiji ured, tako i HRTi obiluje fenomenalnim nelogičnostima.

Ako netko zna lika koji komentira gimnastiku, neka ga upiše na Internet. Bit će ga lakše naći tamo nego na HRT-ovim stranicama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.