Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 1
Sutra: 16° 16° 1
25. ožujka 2019.
TVeater Davora Mandića

blog Odšlepan šou

Odšlepan šou
Odšlepan šou
Autor:
Objavljeno: 20. prosinac 2015. u 9:41 2015-12-20T09:41:27+01:00

Neki su primijetili, neki nisu, ali na HRT-u nema više Šlep šoua. Plesao je jednu sezonu, ugostio sijaset domaćih glazbenika, što u simpatičnom starom Zastavinom crvenom kombiju što na ulicama hrvatskih gradova, gdje su u pravilu svirali.

Vladimir Šagadin odlično je šou vodio, ako je nekad i ispadao iz kadra onako visok. Bio je to u svakom slučaju niz pomaknutih, ali informativnih intervjua, u kojima smo saznavali o glazbenicima i mnogo novih stvari, ali bio je to i program koji je u nasljeđe HRT-u ostavljao sjajne videospotove, neke od njih kao potpune unikate.

Pomislio bi čovjek da je sve to dovoljno barem za drugu sezonu, ali brus, u drugoj sezoni potop.

A bila je, navodno, dogovorena fina regijska ekspanzija. Ako Šlep i nije imao spektakularnu gledanost doma (no nije bila ni loša), regija ga je itekako prihvatila. I umjesto da HRT iskoristi činjenicu da ima odriginalni format koji bi razvijanjem mogao možda i probiti granicu balkanskih zemalja, on ga ukida.

Tako nećemo gledati kako crveni kombi brodi Sarajevom, Beogradom, Ljubljanom i Herceg Novim, ugošćuje na suvozačkom (a možda i na vozačkom) sjedalu Damira Avdića, Damira Imamovića, Amiru Medunjanin, Bajagu, Stefanovskog ili tko zna koga još.

Šteta, ponovit ćemo, jer ako je i bilo prostora za pomake, a bilo je, trebalo je jače uprijeti u pokušaj da se format zadrži i da ga se razvija. Moglo je to ići i komercijalnijim stopama, moglo se uvesti voditelja ili voditeljicu koji bi bili gledaniji, a još se više koncentrirati na scenarij. Udriti i na kartu nostalgije, koja se danas prodaje. Spajati nespojivo pa, primjerice, moderirati razgovor Ante Tomića i Miše Kovača...

Prostora je bilo, ali ono što format jest uspio postići bilo je to da je našao dobru mjeru između muzike i razgovora, koja je često neuhvatljiva brojnim sličnim pokušajima.
Sve se to dakle moglo, ali trebalo je ukinuti originalni format i ne razvijati ga, jer svaka je kuna važna za novu stranu licencu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka