Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 4
Sutra: 5° 5° 4
19. siječnja 2019.
TVeater Davora Mandića

kolumna News da Bar ostane

News da Bar ostane
News da Bar ostane
Autor:
Objavljeno: 24. svibanj 2015. u 11:38 2015-05-24T11:38:10+02:00

Nije bilo lako, ali pogledao sam prvu epizodu News Bara na RTL-u i odmah moram reći: odlična je. Nema tu prvih mačića, jer ovog su tesali i dresirali kao da je prava pilot-epizoda, pa je jedino pitanje hoće li uspjeti zadržati kvalitetu u sljedećim izdanjima. No to ćemo vrlo brzo saznati. 
 

  Zašto nije bilo lako pogledati epizodu? Hvala na pitanju. Prvo ju je trebalo dočekati prošlu nedjelju. Obzirom da je X Factor Adria imao više krajeva od Gospodara prstenova, nisam uspio. Sutradan je krenula potraga po internetu. E sad, budući da News Bar nije počeo s RTL-ovim domaćinstvom, na internetu ima svega, a i sami se njuzbarovci još moraju priviknuti na svoju novu, debelu maticu. Imaju oni svoj portal, ali pronaći, a onda i odgledati na njemu cjelovitu prvu epizodu zasad uopće nije lako. No hajde, dva-tri klika više nikoga još nisu ubili. Osim Josipa Katalenića. 

   Prva, dakle, epizoda – kad je konačno nađete i uspijete pokrenuti – donosi suvereni voditeljski dvojac Ivu Jerković i Domagoja Zovka, odnosno Zvonka Hrabara kao stand up uvodničara, te letećeg reportera Bornu Sora. Sjajno izvještavanje u realnom vremenu o uhićenju pa puštanju Milana Bandića zaključuje se viješću da su zbog velikog prometa u Remetincu instalirana rotirajuća vrata. 

   No antologija prve epizode neće biti ni predsjednica koja čeka Milanovića u uredu već mjesec dana odbijajući hranu i vodu, pederi koji su pretukli navijače, pa čak ni poskupljenje Katoličke crkve zbog Libora i Euribora, pri čemu se donose stare i nove cijene svete vodice i ostalog. Ne, antologija je razgovor reportera Sora s Mirelom Holy o čistoj Hrvatskoj, inspiriran izjavama intelektualki Ruže Tomašić i Anice Kovač. Pa dok je on pita jesu li nam potrebni sabirni centri, ona odgovara da jesu, kako da ne, centri za gospodarenje otpadom, da, da, kaže Sor i pokazuje navodnike, centri za gospodarenje otpadom. 

   S nestrpljenjem očekujem sljedeću epizodu, no ako X Factor i dalje bude režirao Peter Jackson, molim njuzbarovce da riješe prava i cjelovitu epizodu učine internetski vidljivijom, odnosno ojutjubenijom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka