Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
TVeater Davora Mandića

blog Nepoznati Beckham

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 3. srpanj 2016. u 10:04 2016-07-03T10:04:00+02:00

Ima tih dokumentarnih filmova koji otkrivaju fascinantne detalje života poznatih osoba, o kojima se zapravo malo znalo i koji su zbog eventualnih stereotipa smatrani puno ograničenijima nego što zapravo jesu. Posebno se to dešava u filmovima o sportašima, pri čemu se nogometaše i, recimo, boksače, ne smatra baš einsteinima, ali oni onda iznenade dubinom i pronicljivošću, jer recitiraju hasanaginice ili rješavaju pitanje postanka svijeta.
E, film »David Beckham: Into the Unknown« nije takav film.

Gotovo je tužno, a najmanje je nelagodno, bilo pratiti Beckamovu prazninu na HRT2 u dva dijela doksa čiju motivaciju teško razumije i njegov financijer. No naravno, ne računa se tu previše na bilo što osim na pokušaj da se nekako naplati Beckhamova tranzicija iz svjetski poznatog nogometaša u premladog penzionera.

I malo što štima u tom filmu i na drugim razinama osim motivacijske. Beckham na put vodi trojicu najboljih prijatelja, od kojih je jedan fotograf i redatelj spotova pa tegli i kamericu, drugi se kuži u motore, jer motori su sredstvo putovanja u potrazi za... nečim, a treći je tamo jer je najbolji prijatelj.

Prvo, prijatelj s kamerom teško fokusira kadar. Drugo, prijatelj koji se navodno kuži u motore izabrao je kacige bez vizira, a u motorističkoj opremi su gole istetovirane ruke. O štitnicima, nedajbože jaknama, hlačama ili barem bubrežnjacima ni spomena. Pa tako imamo sliku potpunih amatera koji bez vizira i ikakve zaštite putuju po brazilskim ulicama i amazonskim blatima, kisnući kao zadnji luzeri koji ne mogu oprati blato s lica. Ali dobro izgledaju, je li, ako su dobro izgledanje na motoru gola, mokra leđa.

I onda dolazimo do najboljeg prijatelja čija je jedina funkcija u filmu, s obzirom da nije motorist pa je zapravo samo smetalo, to da dokaže kako je Beckham ostao Jenny From The Block, ne zaboravivši prijatelje iz djetinjstva u velikoj slavi.

Kraj jedne velike karijere tako je ispao samo tužan početak malog, ni po čemu zanimljivog čovjeka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.