Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 27
Sutra: 4° 4° 27
18. siječnja 2019.
TVeater Davora Mandića

blog N1 pa kud puklo

Foto J. Babić/Cropix
Foto J. Babić/Cropix
Autor:
Objavljeno: 14. rujan 2014. u 13:40 2014-09-14T13:40:00+02:00

Ekipica se na N1 lagano popunjava. Imena u hrvatskom centru nisu nepoznata, pa osim Merlića imamo i Tihomira Ladišića, Josipa Šarića, Anku Bilić Keserović, Tinu Kosor, Sandru Križanec, Mašenku Vukadinović...

Nema više zezancije, s jesenskom shemom na HRT-u, ali i buđenjem iz ljetnog sna na drugim televizijama, stiže nam u ovu bablju jesen i N1. Ima HRT nešto zanimljivih novih serija, blesavih reality showova, ponovno dolazi Mislav Togonal, a odlazi rijetka HRT-ova informativna priča o kojoj je netko imao uopće potrebe govoriti – Dnevnik 3.
  

Ponovno će na HRT-u uzjahati i Željka Ogresta svoju Piramidu, što je posebno zanimljivo jer javna hibernacija korporacije Merlić-Ogresta, koja je trajala dovoljno da neke generacije i ne znaju o kome se radi, baš se eto ove jeseni prekida. Merlić je, naime, direktor programa hrvatskog centra N1, ekskluzivnog CNN-ovog partnera za Balkan.

Ekipica se na N1 lagano popunjava. Imena u hrvatskom centru nisu nepoznata, pa osim Merlića imamo i Tihomira Ladišića, Josipa Šarića, Anku Bilić Keserović, Tinu Kosor, Sandru Križanec, Mašenku Vukadinović... Dobro, nemam pojma tko je Mašenka Vukadinović, ali ona će baš, uz Sandru Križanec, voditi ne samo vijesti, nego i kasni dnevnik, onaj kojem Dnevnik 3 HRT-a neće biti konkurencija.
  

Plan početka emitiranja je kraj rujna, koji polako stiže, pa polako stižu i informacije. Ali doista polako. Kad je onomad, krajem 2011., kretala Al Jazeera Balkans, glavni konkurent N1, činilo se da prebjezi iskaču iz paštete. Dobro, u međuvremenu svi su zaboravili da AJB uopće postoji, pa možda na N1 ne misle da je medijski blickrig potreban. Uostalom, mizerni postoci na kojima se vrti AJB teško mogu osokoliti novog igrača na sve siromašnijem i disperziranijem tržištu.
  

Ono što će biti zanimljivo vidjeti u periodu koji slijedi jest kako će se balkanski CNN koji to nije, jer CNN mu je samo partner, ponašati prema tim mizernim postocima. Iza AJB-a stoji katarski novac kojem ovdje na Balkanu još nije preša da se oplođuje. Utjecaj je puno važniji. Iza N1 stoji pak United Group, regionalna pay TV platforma koja s N1 osvaja novo tržište i koja si neće moći dozvoliti benevolentnost prema slaboj zaradi kao vlasnici AJB-a.
  

Još samo da se sjete objaviti gdje će ih se moći gledati i svi sretni.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka