Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 0° 6
Sutra: 0° 0° 6
24. siječnja 2019.
TVeater Davora Mandića

blog Kolariću paniću

Kolariću paniću
Kolariću paniću
Autor:
Objavljeno: 9. studeni 2014. u 16:15 2014-11-09T16:15:12+01:00

Ne treba sumnjati u ambicije gospođe Kolarić, jer osim što izgleda kao da vjeruje u ono što govori, činjenica je da bi joj padom Milanovića ponovno mogle procvjetati ruže

Aleksandra Kolarić, kaže, sve će učiniti da se vrati u SDP. Eto, pobijedila je Dujmovića i Vulina u Ogrestinoj Piramidi u onom nekom malom finalu, što ne mora puno značiti, jer bojim se da bi kompjutorski generiran presjek glasača pokazao sliku od koje bi se ledile žile.

   Ali ne treba sumnjati u ambicije gospođe Kolarić, jer osim što izgleda kao da vjeruje u ono što govori, činjenica je da bi joj padom Milanovića ponovno mogle procvjetati ruže. Njen strelovit uspon na društvenoj ljestvici nakon angažmana glasnogovornice Račanove Vlade zaustavio je baš Milanović. Prvo je zabranio da državna tijela i javna poduzeća angažiraju PR agencije u vrijeme kad je Kolarić bila predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću, a onda ju je i izbacio iz stranke.

   Ona to, naravno, prikazuje kao obračun s njenom kritičnošću prema vrhu stranke i prikazuje se mučenicom. No ja ne mogu zaboraviti taj suludi igrokaz predsjednice strukovnog HUOJ-a, ujedno članice stranke na vlasti (!), koja prijeti sudskim tužbama zato što je PR struka odjednom na tržištu, neprivilegirana obavljanjem posla za državu. Koja je pak u ovom našem kapitalizmu, paradoksalno, glavni izvor zapošljavanja. Domaći sudovi proglasili su se nenadležnima u toj stvari pa plačljivi pijarovci svoju državnu zvečku traže u Starsbourgu.

   Ne znam samo zašto se nisu pobunili i, recimo, proizvođači drva za ogrjev, jednako državno diskriminirani kao i pijarovci, s obzirom na to da je država u uredima svojih tijela uvela to pomodarsko centralno grijanje, taj neki plin i struju. Nisu, valjda, politički dovoljno pismeni.

   U ovom trenu ja bih trebao podržavati Aleksandru Kolarić, jer njena retorika i stavovi čine se kudikamo civiliziraniji i napredniji od onih koje u Piramidi i oko nje zagovara demagog Dujmović ili onih pak mirnog, ali nepopravljivo zaluđenog HDSSB-ovca Vulina. Ali eto neću. I znam, dujmovićevci i vulinci drže se zajedno, bez obzira na ono što dujmovići i vulini pričaju i rade, dok ja, eto, od mojih glasnogovornika tražim ni manje ni više nego potpunu ispravnost. Opravdani idealizam ili politička glupost, ne znam.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka