Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
25. ožujka 2019.
TVeater Davora Mandića

kolumna Koktel s kičmom

Ilustracija
Ilustracija
Autor:
Objavljeno: 30. listopad 2011. u 14:36 2011-10-30T14:36:00+01:00

Jedini bizarniji PR od onog za nesuđeni projekt Tončija Huljića Ona TV, dakle takav da u startu odbija dobar komad publike, je PR za novi lifestyle magazin Doma TV-a Koktel. Drsko preuzevši ime od upokojenog Koktela Hrvatske uživo od njega je ipak, u PR pogledu, naslijedio malo ili ništa. Jer dok se HRT-ov furao na ležerniji pristup urbanim, a često i kulturnim temama, Domin se u startu reklamira kao magazin sa širokim spektrom tema za ženu. Sav u rozom on se dalje predstavlja kao emisija u kojoj su »nezaobilazne teme i shopping, moda, ali i senzualni svijet romance i ljubavi.«  

   Pa tko bi to htio gledati? Da sam znao za taj PR našao bih u startu deset pametnijih stvari koje se mogu raditi radnim danom u 20 sati. Ali nisam, pa okrenuo tako slučajno Domu kad već i po prvom pogledu nešto ne štima. Voditeljica je fotogenična, OK, lijepo se smije i tako to, ali kad je švenka udaljena kamera, jasno je da ni pod razno ne može ući u haljine u koje stavljaju Nikolinu Pišek ili Miju Kovačić. Na Domi? Dijetnoj coli Nove? 

    Ali tek onda ide pravo iznenađenje. Prvo voditeljica najavi reklamni blok riječima kako sad slijedi ono što nitko od nas ne voli, pa ako ipak mijenjamo program (?!), onda se vratimo na Domu, da bi potom uslijedio potresni prilog o beskućniku. U druge dane mogle su se tamo naći i reportaže iz Machua Picchua, s Kube, reportaža o trafikingu i sl. 

    OK, ima i blesavih priloga o telepatiji ili procjenjivanju nečijih osobina na temelju kose i oblika grudi, ali kad ekipa potegne do Ugande pa snimi prilog o hrvatskoj misionarki koja dokoni život bogatašice ne dopunjava trenirajući S-faktor, nego pomažući lokalnim ženama da se materijalno osiguraju proizvodeći suvenire koji se potom prodaju i u Hrvatskoj, onda tu nešto smrdi. 

    Ili je netko potpuno poludio pa pod lifestyle ležernom emisijom o shoppingu za žene prodaje informativno-zabavnu priču s kičmom ili je netko smuljao muljatora, pa Domi uvalio roza kukavičje jaje. Vidjet ćemo što će gledatelji reći, a gledanost će odlučiti o sudbini Koktela, ali uvjeren sam da neće i drugu sezonu dočekati isti – ili će naglo otupaviti ili će otpustiti PR čovjeka. A nekako me strah tih gledatelja koji odlučuju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown