Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. veljače 2019.
TVeater Davora Mandića

blog Karamarko Jong-un

Karamarko Jong-un
Karamarko Jong-un
Autor:
Objavljeno: 21. veljača 2016. u 7:30 2016-02-21T07:30:00+01:00

Trebalo je napisati TVeater o Montiranom procesu. Zašto? Zato što je Hrvatska konačno dobila pravi satirički show, po uzoru na najbolje, poput The Daily Showa. Trebalo je reći da druga emisija, ili prva, ako ćemo nultu, novogodišnju, smatrati specijalom, nije donijela fore koje ćemo prepričavati, ali jest drugačiji pogled na suludu stvarnost koja nas okružuje. Trebalo je stisnuti ruku i HRT-u što je u odličan termin, nedjeljom u 21 sat na Prvom, gurnuo show koji će zasigurno dići mnogu obrvu, a najviše onu taštih političara, dežurnih moralizatora koji ne masturbiraju i sličnih čudaka.

Trebalo je, ali onda se desio Karamarko i sve je nekako dobilo drugačiji smisao. To da poziva ljude da čitaju knjige, bila bi prekrasna gesta, a možda i najava sređivanja stanja u tom potpuno devastiranom segmentu kulturnog sektora, ali kad to učini tako da kaže da Dnevnik HRT-a treba ušutkati, pa kad još doda da je državna televizija u funkciji SDP-a i da će oni to promijeniti, e onda se treba uplašiti. Zašto? Zato što je jedno kad to govori Karamarko lider opozicije, a posve drugo kad to govori Karamarko premijer u sjeni. Poziv na molitvu za Domovinu, anatema na sve koji su protiv HDZ-a jer su time i protiv hrvatskog naroda, samo su novi sjevernokorejski začini.

Ono što je u ovoj priči posebno zabrinjavajuće je što je poznato da dovoljno puta ponovljena laž postaje istina, pa ako Karamarko dovoljno puta ponovi da je HRT pristran, on će to i postati. Svašta se može reći za Radmanov HRT – i povijest TVeatera to zorno pokazuje – ali za pristranost ga se ne može optužiti. Kad Karamarko govori o pristranosti, onda to zapravo znači da je HRT odstupio od svog prirodnog stanja, kojeg se neki s memorijom duljom od ribice Dolly sjećaju iz doba Antunta Vrdoljaka. I kad Karamarko govori o neobjavljenom priopćenju HDZ-a, onda govori o javnom televizijskom servisu kao servisu jedne partije, jedne nacije – HDZ-a.

Nikad ovi prostori nisu bili bliže totalitarističkom komunizmu nego što su sada.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!
Započela je modernizacija strukovnog obrazovanja na dobrobit učenika i gospodarstva Republike Hrvatske!

UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!