Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 0° 1
Sutra: 0° 0° 1
24. siječnja 2019.
TVeater Davora Mandića

kolumna Kako zaobići Hororvatove

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 27. rujan 2015. u 11:30 2015-09-27T11:30:45+02:00

Prime time se preko tjedna može prilično pristojno provesti u Hrvatskoj, uz sasvim malo inženjeringa, i to zahvaljujući HRT-u. Pritom uopće ne mislim na HRT 3, koji je svemir za sebe, nego na prva dva programa. Nisu, dakako, ni oni potpuno imuni na ideju da sve treba započeti sapunicom kojoj se tepa da je dramska serija, pa onda imamo »Veliku obitelj«, ali rekoh, malo inženjeringa, prebacivanje na Drugi, i eto mogućnosti da se gleda nešto suvislo, uglavnom u formi dokumentarca. A kad taj završi, vratimo se na Prvi, i eto opet dokumentarca, pa smo uz talijansku trakavicu fino zaobišli i Hororvatove i farme i ostale divote kojima nas lobotomiziraju komercijalne televizije.

Eto tako je bila i prošla srijeda i večer je započela simpatičnim, ali ne i bezazlenim doksićem o mađioničarima. Mladi mađioničar Luc Langevin odlučio je potražiti bit magije nekad i danas, i to je učinio prilično suvislo, zabavivši nas trikovima, ali i ponudivši ulazak u svijet najpoznatijih mađioničara. Kako onih današnjice tako i onih koji su to nekad bili. I sve to na stražnja vrata magije. Dobro i lijepo.

I taman je završio kad smo pažnju mogli preseliti na Prvi, jer je počeo doks intrigantnog imena »Putinovo skriveno blago«. Pa iako je na početku izgledalo kao da je autor snimao samo frikove koji su Putina mogli vidjeti eventualno na televiziji, razvoj doksa tekao je u zanimljivim smjerovima, nudeći uvid u razmjere korupcije u Rusiji na najvišoj razini. U tom segmentu doks je nukao na blasfemične usporedbe.

Putin, koji prima nikako astronomsku mjesečnu plaću od 12.500 dolara, ima kolekciju satova koja bi riješila hrvatski javni dug. Može se pohvaliti i izgradnjom najskuplje autoceste na svijetu, ali i time da mu je jedina šansa ostati neprocesuiran/živ – ostanak na vlasti. Onog trenutka kad odstupi, ili će završiti u nekom jarku, ili na sudu.

Zvuči poznato?

I Rusi imaju svog Ćaću!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka