Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. studenoga 2019.
TVeater Davora Mandića

kolumna Izvozimo komediju

Andrea Andrassy / Foto: Nenad Rebešak /NLarhiva/
Andrea Andrassy / Foto: Nenad Rebešak /NLarhiva/
Autor:
Objavljeno: 2. ožujak 2014. u 15:47 2014-03-02T15:47:00+01:00

Nastup na Comedy Centralu inače je san svakog komičara koji se probija, ali u Andreinom slučaju ništa nije bilo slučajno

Kad se Andrea Andrassy pojavi na pozornici ima dvostruko težak zadatak: uvjeriti publiku da stand up komedija u Hrvatskoj nije loša i da zgodna djevojka može biti duhovita. Ovo posljednje dežurni bi dušebrižnici mogli okarakterizirati kao seksizam, ali lijepe komičarke dobro znaju o čemu je riječ: izrazi lica iz publike »ajd me nasmij ako si faca« u tim su slučajevima puno tvrdokorniji.

Sve to nije smetalo ekipi s popularnog svjetskog zabavnog kanala Comedy Central da ovu kolumnisticu i radijsku voditeljicu uvrste u svoj prestižni program Comedy Central Presents. Tamo je Andrea odradila nastup od 15 minuta, u koji je ubacila i par fora o Hrvatskoj, prilagođenih za britansko tržište.

Velika stvar za domaću komediju je i to što su uz Andreu britansku, i svjetsku, scenu počeli osvajati i Aleks Curać Šarić, Goran Vugrinec i Peđa Bajović, koji će se također naći u programu Comedy Centrala. U maniri najboljih PR agencija Andrea nam nije doduše znala reći kad će njihovi nastupi biti na programu, ali nam je potvrdila da je snimljen i DVD. No najbolji PR i opet nije omanuo: Andrea nema pojma gdje se DVD može kupiti.

Sve to ipak ne umanjuje činjenicu da se domaći stand up sve više dokazuje, kako kod kuće tako i na svjetskoj sceni. Iako još uvijek ima puno podozrivih, koji scenu ne doživljavaju kao osobito vrijednu pažnje, već ipak postoje komičari koji mogu živjeti od svojih nastupa. Nema ih puno, ali ispunjeni prostori u kojima nastupaju po Hrvatskoj, pred ljudima spremnim platiti ulaznicu za komičarski nastup, pokazuju da nije riječ o fenomenu koji neće zaživjeti u nas, kako su to neki predviđali.

Nastup na Comedy Centralu inače je san svakog komičara koji se probija, ali u Andreinom slučaju ništa nije bilo slučajno. Njeno osvajanje svjetske scene počelo je za nedavnog boravka u Londonu, gdje je odradila više zapaženih nastupa. Svakako dovoljno uspješnih za prestižnih 15 minuta na jednom od najcjenjenijih zabavnih kanala na svijetu

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.