Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. veljače 2019.
TVeater Davora Mandića

blog I opet skandal na HRT-u

I opet skandal na HRT-u
I opet skandal na HRT-u
Autor:
Objavljeno: 13. prosinac 2015. u 11:56 2015-12-13T11:56:06+01:00

Nije mogla dugo trajati sreća Trećeg programa HRT-a. A i ovaj autor predosjetio je da je ponovno došlo tveatersko vrijeme superjunaka Rad-mana, samoprozvanog spasitelja, nedajbože SS-a, HRT-ovog svemira. Vijest još nije u eteru, ali uskoro će biti: HRT 3 po svemu sudeći gubi najmanje trećinu budžeta. Možda nismo bili dovoljno jasni: Treći program, koji stvara u najskromnijim produkcijskim uvjetima na HRT-u, gubi najmanje trećinu budžeta. Zloguki proroci kažu i polovinu, ali ostanimo na ovim informacijama pribavljenim gotovo pa industrijskom špijunažom.

Radi se naime o tome da djelatnici HRT-a, u nedajbože SS-ovskim uvjetima, za iznošenje ovakvih informacija, ili bilo kakvih koje se tiču poslovanja kuće, u šutu dobivaju otkaz. Netko će reći da je to opravdano, jer što se ima pričati o politici kuće, ali ovaj autor takvo što nikad neće moći prevaliti preko usta, pogotovo kad se radi o poslovanju javne teve kuće. Nema sumnje da će neka birokratska glavica zasigurno i ovaj tekst doživjeti kao napad na opstojnost HRT-a, ali budući da je informacija došla od Paje Patka, nema straha.

A poslovanje HRT-a ugrozila je konstantna mijena koja na HRT-u jedina stalna jest. Prebacivanje sporta s Drugog na Četvrti program dovelo je do golemih gubitaka: već potpisani sponzorski ugovori ukidaju se, jer na Četvrtom nema reklama, i HRT trpi milijunske gubitke. Zasigurno, onaj tko je takvu politiku počeo provoditi morao je znati da je to izgledan scenarij, što znači da se itekako dobro znalo za kulturocid koji će uskoro uslijediti, kada će se zahvatiti i iz skromne riznice Trećeg pograma da bi se pokrpale rupe. Što konkretno znači da će se tek ustaljene emisije djelomice reducirati, a neke možda i ukinuti. I da, izgledno je da nas na Trećem i opet čekaju reprize, i to od 1. svibnja do 1. listopada. To će, valjda, nazvati Dugom toplom ljetnom shemom.

Sve to skandalozno je u epskim razmjerima, tim više što nam se HRT 3 počeo uvlačiti pod kožu iz prikrajka, darivanjem sadržajem kojeg nigdje drugdje u eteru nema. Sva sreća pa će domaća kulturna javnost na ovu svinjariju reagirati promptno i snažno.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!
Započela je modernizacija strukovnog obrazovanja na dobrobit učenika i gospodarstva Republike Hrvatske!

UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!