Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 0° 1
Sutra: 0° 0° 1
20. siječnja 2019.
TVeater Davora Mandića

Komentar Hrvatske piramide

Hrvatske piramide
Hrvatske piramide
Autor:
Objavljeno: 28. rujan 2014. u 10:07 2014-09-28T10:07:48+02:00

Sve je, dakle, ostalo isto. Kao, čini se, i gledanost. Share je prve epizode bio 17,5 posto, što je u razini onog starog izdanja Piramide, i Željka sa svojim životno-producentskim partnerom Dubravkom Merlićem može zadovoljno trljati ruke

I mi svog Osmanagića imamo. Samo ovdje se taj zove Željka Ogresta i on je svoju Piramidu definitivno pronašao. No zar je već prošlo šest godina od njenog otkrića? A kao da se ništa promijenilo nije, osim što je Ogresta nabavila druge naočale. Baš joj nekako ističu crte lica.

   Zašto mijenjati konja koji dobiva utrku, mogao bi biti moto nove Piramide, koliko god taj konj bio čuđenje u svijetu. Jer i dalje se kamera nervozno zabija u oznojeno lice zajapurenog natjecatelja kao da je ovan s bugom u sistemu. Osvjetljenje je i dalje ono iz vijetnamskih logora, pa osim strašne muke na licima kandidata za grand prize možemo pratiti i povijest njihove borbe s aknama. A tu je, naravno, i mistična muzička pozadina, koju bismo mogli zamisliti i na tantričkim seansama gospodina Makaje s, recimo, Mulderom i Scully.

   I dalje pobjeđuju propali političari – u prvoj emisiji Slavko Linić, u drugoj Jadranka Kosor – a pomahnitala publika u studiju i dalje najbolje reagira na populističke replike poput mnogih čudnovatog kljunaša Branka Vukšića, čovjeka koji je svojim fazoniranim izgledom u stanju zaplašiti i Nevena Ciganovića.

   Treba li svemu tome dodati jokera-zabavljača, koji je u prvoj emisiji bio (lektori, nije pogreška u rodu) Anica Kovač, a u drugoj forsirano duhoviti Dražen Turina-Šajeta, koji nije mogao sakriti potpuni gubitak kontrole na spomen Željke Markić. Doduše, tu sam i ja prebacio kanal, doista se to više nije moglo gledati.

   Sve je, dakle, ostalo isto. Kao, čini se, i gledanost. Share je prve epizode bio 17,5 posto, što je u razini onog starog izdanja Piramide, i Željka sa svojim životno-producentskim partnerom Dubravkom Merlićem može zadovoljno trljati ruke. Još da se zalomi koja kontroverza i nebo je granica za šou koji titra širokom življu najdražim mu od svih podilazećih plodova – malograđanskim populizmom.

   Možemo li pritom zanemariti činjenicu da je šou dobio svoje mjesto pod suncem na Prvom programu? Nikako, ali što nam to znači.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka