Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 0° 6
Sutra: 0° 0° 6
24. siječnja 2019.
TVeater Davora Mandića

kolumna Hrvatska je podijeljena

Hrvatska je podijeljena
Hrvatska je podijeljena
Autor:
Objavljeno: 23. kolovoz 2015. u 10:00 2015-08-23T10:00:00+02:00

I eto vraga, Nataša Božić postaje novinarska ikona ljevice, a Romina Knežić desnice

I gotovo. Dosta više s tim jalovim pozivanjem na zajedništvo. Još kad dolazi od Crkve, tad je pak najiritantnije jer dolazi u paketu s pozivanjem na obitelj kakvom je zamišlja Željka Markić, na jedinstvo s braniteljima i kad lupetaju gluposti, na zagovaranje točno određenih političkih opcija...

Ovom dijeljenju svjedočimo svakodnevno, no eto ga i opet na našim televizijama u roku od samo dva tjedna u sličnim primjerima dijametralno suprotnih predznaka. Prvo je Nataša Božić na RTL-u uživo odlično reagirala na dirigirane povike »Za dom, spremni!«, rekavši da je to neprimjereno skandiranje od kojeg se ona i RTL ograđuju, a onda je Romina Knežić u Dnevniku Nove TV bahato odrezala Milorada Pupovca kad se ovaj usudio postaviti protupitanje kao ilustraciju.

I eto podjele. I budali je iz prethodne rečenice jasno za što se zalaže autor ovog teksta i u kojem slučaju smatra da se radi o profesionalnosti novinarke, a u kojem o nedoraslosti situaciji ignorantske voditeljice koju neki mediji potpuno pogrešno nazivaju novinarkom.

I eto vraga, Nataša Božić postaje novinarska ikona ljevice, a Romina Knežić desnice. Nataša Božić pokazala je svim jalovim sportskim komentatorima kako se ne ignorira pozivanje na kvislinšku endehaovsku ideologiju i ikonografiju, a Romina Knežić kako je nasljeđe Mokrištarke Ive Gačić na Novoj TV ipak prejako. Zapišalo se i ne popušta.

I skinimo rukavice, jer nema smisla da si titramo međusobno i pokušavamo se približiti, komunicirati, jer da je u dijalogu i učenju o Drugome spas. Jedino što će u budućnosti naučiti onaj klinac u desnom kutu ekrana iza Nataše Božić, onaj što diže ljevicu na ustaški pozdrav, jest da je desnica ona prava, ista ona koja će maznuti pedera ili Srbina, po mogućnosti onog koji se u Dnevniku Nove TV usuđuje pozivati na neka suluda prava Srba i onog kojeg treba pod hitno staviti u isti koš s ideolozima Velike Srbije.

 Dakle svim Srbima. I pederima. I sirijskim izbjeglicama koji su trebali ostati doma i boriti se za svoju zemlju i koje treba zaustaviti zidom kao Mađarska, kako kažu u HSP-u.

Podijeljeni? Dabome.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka