Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
27. ožujka 2019.
TVeater Davora Mandića

blog HRT-ov pogodak

Foto HRT
Foto HRT
Autor:
Objavljeno: 1. veljača 2015. u 10:23 2015-02-01T10:23:17+01:00

Čini se da HRT konačno ima hit. Zec je tek izišao iz šume, pa ne treba već zveckati priborom, ali dvije epizode novog talent showa The Voice imale su odličnu gledanost. Dobro je za HRT i što je ona rasla od prve do druge epizode, pa s 33 posto sharea druge epizode, nastavi li ovako, The Voice ulazi u gornji dom gledanog TV sadržaja.

Ono što bi im se moglo pokazati kao problem u dostizanju popularnosti Novinog TLZP-a jest prikazivanje subotom, kad mlađa populacija, koja je ipak ciljana skupina, izlazi van.   Ali to je sve manje važno. Važnije je da je show dobar. Prvo, od svih nam poznatih sličnih reality formata koji traže talente, ovaj ima jedan detalj koji se isprva čini kao silovanje originalnosti, ali brzo ispadne dramaturški opravdan.

Mentori, koji stvaraju ekipe, okrenuti su leđima kandidatu i procjenjuju ga prema onome što čuju, a ne što vide. Ako se okrenu, onda otvaraju mogućnost da ih kandidat izabere. Dakle ako su se »krivo« okrenuli mogu zaglaviti s nekim njakalom, a ako se nisu okrenuli možda će propustiti imati pobjednika u svom timu. Cijela ta priča stvara dodatnu napetost u dijelu showa koji je zapravo audicija već probranih talenata.  

A kad se o talentima radi, druga epizoda The Voicea – za koji stvarno nije jasno zašto se ne zove »Glas« – pokazala je da su se neki genijalci dosad skrivali. Lako bi se zato moglo pokazati da mala Hrvatska osim sportaša nesrazmjerno u odnosu na druge uzgaja i pjevače.  

Bilo je nekih priča o mentorima, ovakvih i onakvih, još i prije nego se show počeo emitirati, ali oni sasvim dobro odrađuju posao. Jacques je dobio medalju iz pričanja viceva o sebi, ako se i tuče u garderobi za tajice, Tony je sav neki prigušen, što je odlično, Indira je naporna, ali preživjet ćemo je jer je Ivan dobri dečko iz provincije.  

U backstageu ništa spektakularno, ali Iva Šulentić i Ivan Vukušić su OK. Ivan je doduše podsjećao na pingvine iz Madagascara inzistiranjem na »gimme 5« pljeskanju, ali na kraju ipak sve štima. Bude li još talenata kao što ih je bilo u drugoj epizodi, imat ćemo što gledati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka