Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
TVeatar Davora Mandića

kolumna HRT-ov EURO dream team

HRT-ov EURO dream team
HRT-ov EURO dream team
Autor:
Objavljeno: 17. lipanj 2012. u 18:10 2012-06-17T18:10:47+02:00

Drago Ćosić i Igor Štimac, da ih nema trebalo bi ih tamo i ostaviti. Nema te utakmice hrvatske reprezentacije za koju Ćosić ne bi imao bogatu lepezu svojih dviju intonacija – letargične i histerične – a Štimac briljantne analize dometa: »Izvrsno Jelaviću!« i »Bravo Čarli!« Ali eto, tamo su gdje jesu i davit će nas do finala i nema nam druge nego postaviti Štimca za izbornika kad ode Bilić, jer to je izgleda jedini način da ga se riješimo kao komentatora. 

O ostatku okonogometnog programa teško je govoriti iz jednostavnog razloga što se čini da zapravo nikad nismo zadovoljni. Kličemo što je HRT zaboravio koncept Afrovizije sa Svjetskog prvenstva u Africi, kad su nas davili kvazizabavnim programom, ali opet nam ne valjaju ni samo stručne analize.

Doduše, Otto Barić bi nas uspavao i da govori o seksu, kao što uspava Katalinića koji se probudi tek oko ponoći, a Samovojska je uzgojio neku iritantnu drskost. Ako i jesu Vlaović i Scoria OK, nije jasno zašto su isključivo ovu petorku pretplatili na izdašan honorar za gostovanja, kad je u Hrvatskoj stručnjaka koliko hoćeš. Barem četiri i pol milijuna. 

Ali od Afrovizije su nam ostali Zuhra, Kečkeš i onaj treći, uz Tarika-Ćiru. Doista je teško zamisliti išta iritantnije od voditelja kviza koji se u svojem najvećem glumačkom dometu prenemaže frfljajući kao jadni Ćiro. A trojka u hotelu ako nekad i izvali nešto smiješno, budite sigurni da je bilo slučajno. 

No zato su barem svi pismeni i obrazovani, od komentatora nadalje. U bilo kojem popisu svjetskih narodnosti možete tražiti koliko hoćete, ali nećete naći Italijane. A možda bi konačno bilo vrijeme i da netko svim tim stručnjacima objasni da nema Benzeme i Evre, nego Benzemaa i Evraa. Ali to su previsoka očekivanja u vremenu u kojem, na primjer, Jelavić Knjazu na pitanje koja mu je knjiga najdraža kaže: »Ona jedina koju sam pročitao.« 

Nego, bilo je zanimljivo gledati Bilića u intervjuju s Ćosom nakon remija s »Italijanima«. Tako je naš izbornik, govoreći o mijenjanju sustava igre u drugom poluvremenu iz 4-4-2 u 4-2-3-1- naivno izjavio da ne zna kako to da svi ti stručnjaci na televiziji to nisu vidjeli. 

Mi znamo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.