Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 4
Sutra: 16° 16° 4
25. travnja 2019.
TVeater Davora Mandića

blog Geordie šrot

Foto MTV
Foto MTV
Autor:
Objavljeno: 21. rujan 2014. u 11:50 2014-09-21T11:50:56+02:00

U tjednu u kojem su krenuli Šlep šou, Ogrestina Piramida i Otvoreno s Mislavom Domagojem Togokmetom pisati o Geordie Shoreu barbarski je i mazohistički čin. Ali nema druge, jer vilicu još uvijek skupljam.

Ima tih televizijskih formata nad kojima jednostavno ostaješ razjapljenih usta. Taman kad pomisliš da si vidio sve sa Sex Boxom, u kojem se dvoje ševi u kutiji/sobi na stageu a poslije rumeni i u postkoitalnoj depresiji pričaju o upravo proživljenom iskustvu, potpuno te razvali Geordie Shore. 

U tjednu u kojem su krenuli Šlep šou, Ogrestina Piramida i Otvoreno s Mislavom Domagojem Togokmetom pisati o Geordie Shoreu barbarski je i mazohistički čin. Ali nema druge, jer vilicu još uvijek skupljam. 

Ovdje treba odmah reći, nisu popustile šarke na lubanji zato što bi ova bila u nekom moralizatorskom modu, nesvjesna prostitucije seksa i svega njemu pripadajućeg u suvremenoj teve produkciji. Pa odavno smo već vidjeli sve, od Big Brothera do Farme i Kardashiansa, i zgražati se nad tim bilo bi isto kao tražiti intelektulanu profinjenost u onome što Miroslav Škoro smatra humorom – dakle potpuno suludo. 

I čini se da ne bih trebao padati s Marsa na taj Geordie Shore, jer uostalom ide već osmu sezonu, a i nastao je po već opjevanom američkom Jersey Shoreu, koji smo odavno već apsolvirali. Već je to čudo prirode pokazalo plejadu blentavih Amera željnih instant-slave i format za zaglupljivanje u kojem se prvo gleda neki događaj a onda o njemu još i pričaju akteri u jedan na jedan s kamerom, nudeći, je li, svoju verziju onoga što smo upravo vidjeli. Naravno, South Park je vrlo rano sve to savršeno ismijao, ali badava, jer tu je britanska verzija – brža, veća, jača – Geordie Shore. 

Kao po holivudskoj špranci da nastavak filma nužno mora biti gluplji od originala, Britanci su format realityja u kojem je cilj samo piti, partijati i prašiti doveli do savršenstva: toliku količinu praznoglavih glupana i totalne besmislenosti na jednom mjestu ne bi se moglo naći ni na konvenciji ljubitelja Škorine »Države, sela, grada« ili kako se već zvaše.

Ali zato može na nekad slavnom MTV-ju, već osmu sezonu, u kojoj prva epizoda bilježi apsolutni rekord, dok show na twitteru ima gotovo 12 milijuna sljedbenika. Doista, nema nam pomoći.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Festival samoniklog bilja
KRŠAN, 27. i 28. travnja

Festival samoniklog bilja