Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 0° 6
Sutra: 0° 0° 6
24. siječnja 2019.
TVeater

blog Dopisnice naše tice junačice

Dopisnice naše tice junačice
Dopisnice naše tice junačice
Autor:
Objavljeno: 29. studeni 2015. u 8:30 2015-11-29T08:30:00+01:00

Jedino što se s više nelagode može gledati na HRT-u od javljanja Branke Slavice iz Washingtona, javljanje je Jasne Paro iz Bruxellesa. Znam, kad je vidite stisne vas u želucu, počnu vam se znojiti dlanovi, pitanja vam vise na usnama dok se osvrćete u potrazi za nekim s kime biste podijelili taj jad: pa kako, zašto..., a onda zajednički zamuckujete s dopisnicom, kao da će joj vaše sricanje pomoći.

Ali pomoći nema, taj kriminal nesuvislog izvještavanja pabirčenih informacija iz press materijala, koje suvislije posloži špičkovečki portal, i dalje klizi s ekrana u vaše naručje i gotovo bi vam bilo žao dotične. Kada ipak ne biste baratali nekim saznanjima i kada ne biste imali mozak.

Recimo onim saznanjima da je gospođa dopisnica supruga veleposlanika Joška Para i da se toliko grčevito drži vanjskopolitičke redakcije HRT-a kako se ni drek ne drži đona starke. I da je zbog toga bila u stanju zamjeriti se i crnom vragu, odnosno zaratiti i sa SAD-om prije Putina da bi posao zadržala. Sva sreća, osim iritantnih poštapalica, drugih bombi Paro nije imala.
Svojedobno je, naime, Paro figurirala kao nasljednica vječnoj Slavici na mjestu dopisnice iz Washingtona, onoj s početka teksta, ali američki State Department bio je kristalno jasan: supružnici diplomata mogu samo volontirati. Pogađate, biti dopisnikom iz Washingtona lukrativan je posao, nikako volonterski.

Zadivljuje brižnost kojom je tada, prošle godine, Paro probala eskivirati State Department, ali čelništvo HRT-a u konačnici je produljilo mandat Slavici do 2018., a Paro poslalo u Bruxelles, gdje je nastala rupa nakon što se Matković i Korpar nisu mogli dogovoriti tko će na gornji a tko na donji krevet.

Zašto ta brižnost Jasne Paro zadivljuje? Pa zato što ta žena očito doista vjeruje da nešto zna. U većoj je deziluziji samo Radimir Čačić kao mandatar nove hrvatske vlade. Pitanje je jedino zašto to na HRT-u toleriraju. Ili nije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka