Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 3
Sutra: 15° 15° 3
17. listopada 2019.
TVeater Davora Mandića

kolumna Dobro je sve, haerte

NL arhiva
NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 17. srpanj 2016. u 11:59 2016-07-17T11:59:39+02:00

U nekom pravednom svijetu za tako nešto Siniša Kovačić odgovarao bi otkazom i zabranom javnog djelovanja, ali mi, fala bogu, ne živimo u pravednom svijetu pa će taj otužni lik, nakon što ga politika smijeni, jednom u budućnosti držati predavanja budućim politolozima i novinarima o tome kako je branio nacionalne interese. Nadam se da će tada biti još nekoga da se (javno) sjeti kakva je štetočina bio

Čovjek bi rekao da nije na HRT-u baš sve tako crno. Evo, na primjer, na HTV4 ide repriza dokumentarne serije »Najduži dan«, autora Miodraga Sile i Nebojše Tarabe. Odlična je to, originalno zamišljena, sjajno snimljena i dobro montirana serija priča o ljudima i njihovim zanimanjima u danima tzv. vršnog opterećenja, kada su i očekivanja i ulozi na poslu veliki.

Pa su oni koji seriju nisu vidjeli tako mogli pratiti svu hektičnost pripremanja modne revije mladih dizajnerica Kralj&Krajine za njihovo prvo izlaganje na Fashion.hr-u. Šeširi koji neće na glave, organizatorica izlaza manekenki koja neće probu, pa manekenke ne hodaju po sredini piste, muzika uživo koja se otima scenariju i dvije mlade djevojke svjesne da još puno moraju raditi.

Bio je tu i kontrolor leta koji angažirano prihvaća savjet iskusnijih o liječenju stresa tako da se ponekad dobro napije, pa djelatnik Čistoće u Splitu za vrijeme Ultre itd. Sve fora i sve za pogledati.

Čovjek bi, dakle, rekao da nije na HRT-u baš sve tako crno. Ali onda bi trebao pogledati malo bolje: dokumentarna serija »Najduži dan« nema ama baš nikakve veze s ovom garniturom na vlasti na čelu s gospodinom počupanim »unibrowom«.

Ne da nema, nego je Siniša Kovačić, najpotkapacitiraniji kandidat za neku visoku javnu funkciju u Hrvatskoj otkad Hrvatske postoji (a bio je tu jednom i Crnoja), uspio potaracati ono malo javnog interesa HRT-a koji se uspio progurati pored Radmana. Poput trećih programa HRT-a.

U nekom pravednom svijetu za tako nešto Siniša Kovačić odgovarao bi otkazom i zabranom javnog djelovanja, ali mi, fala bogu, ne živimo u pravednom svijetu pa će taj otužni lik, nakon što ga politika smijeni, jednom u budućnosti držati predavanja budućim politolozima i novinarima o tome kako je branio nacionalne interese.

Nadam se da će tada biti još nekoga da se (javno) sjeti kakva je štetočina bio.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.