Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 2n
Sutra: 6° 6° 2n
22. veljače 2019.
TVeater Davora Mandića

blog Božić je, radujmo se

Božić je, radujmo se
Božić je, radujmo se
Autor:
Objavljeno: 13. ožujak 2016. u 10:48 2016-03-13T10:48:43+01:00

U moru smrti novinarstva kojima svakodnevno svjedočimo, doista je lijepo naići na priču koja se tome opire. Nema u njoj clickbait naslova, gušenja novinarskih sloboda, medijskih tajkuna koji veze s novinarstvom nemaju, ili imaju, pa je još gore... Ničeg od toga tu nema, samo jedan lijepi profesionalni izazov, transfer iz dobrog na bolje, ako je bilo razbora u prosudbi.

Riječ je o prelasku Nataše Božić s RTL-a na N1. Dobila je, kako kaže, ponudu koju nije mogla odbiti: vlastiti autorski projekt. Radit će jednosatni intervju u sklopu novog nedjeljnog jutarnjeg političkog magazina koji će ići od 9 ujutro do podne, čime N1 zapravo napada umornog Stankovića. No budući da je Nataša posve drugačija novinarka, i ti intervjui bit će nešto sasvim drugo. Naravno, emisija će ići na kablovskoj/IPTV N1, a ne na nekoj od zemaljskih televizija, pa se postavlja pitanje dosega, no sve to ulazi u domenu procjene jedne novinarke koja je uspjela oko sebe izgraditi mikroklimu pogodnu za osobni karijerni razvoj, ali i razvoj novinarstva.

A sve u toj njenoj priči dobro zvuči. Već od prelaska iz Novog lista na RTL vrlo brzo je pokazala dežurnim njurgalima da je nećemo pamtiti kao šuškavu voditeljicu nego kao vrsnu reporterku i informiranu novinarku. Često nam je to dokazivala pa ćemo sigurno kao jedan od televizijskih momenata možda čak i desetljeća smatrati njenu pravodobnu reakciju prilikom izvještavanja s proslave Oluje u Kninu prošle godine, kada je na uzvike »Za dom spremni« prekinula izvještavanje i objasnila gledateljstvu da se radi o neprimjerenom skandiranju koje nije obilježilo proslavu.Sa svakom sekundom tog priloga Drago Ćosić, gluh, nijem, punog mjehura ili tko zna što kad god se tako skandiralo na stadionima s kojih je izvještavao, negdje se smanjivao za po desetak centimetara. Na kraju ga više nisu uspjeli ni pronaći.

Lijepo se i RTL oprostio duhovitim skečem od svoje bivše uzdanice, pa nam ovdje ne preostaje drugo nego zaželjeti da ta bajka potraje i da nešto od njene zlatne prašine padne i po drugim novinarima koji to zaslužuju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
S pet zvjezdica napunite sezonu brzo, lako i jednostavno