Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1
Sutra: 1° 1° 1
23. siječnja 2019.
TVeater Davora Mandića

kolumna Bolje mazati lice nego oči

Bolje mazati lice nego oči
Bolje mazati lice nego oči
Autor:
Objavljeno: 28. prosinac 2014. u 15:36 2014-12-28T15:36:36+01:00

Svašta je već rečeno o prvom javnom sučeljavanju svih četvero predsjedničkih kandidata. Čuli smo da je pobjedu odnio Josipović. I Kujundžić. I Sinčić. I Grabar Kitarović. Nevjerojatno koliko je samo istina u očima svih tih promatrača.

   Najzanimljivije kod sučeljavanja ipak nema nikakve veze s onim ŠTO su kandidati govorili nego GDJE su govorili. RTL nekako uvijek u vrijeme bilo kojih izbora poludi i kao Ivanišević u Wimbledonu pomete konkurenciju s pozivnicom. Bravo za RTL, kojem dugovi nikad ne daju da se razmaše, ali valjda baš zato, zbog smanjenih apetita i uloge gubitnika oni izbore uvijek odrade bolje od pretenciozne konkurencije.

   O onome ŠTO su kandidati trabunjali zapravo je bitan samo odgovor sadašnjeg i budućeg uzaludnog predsjednika na pitanje o tome što je napravio u nekom slučaju: »Napravio sam sve što sam mogao, dao sam nekoliko izjava.«

   Zato je postojalo milijun boljih načina da se provede nedjelja navečer, a jedan od njih bio je, vjerujte mi, čak i gledanje showa Tvoje lice zvuči poznato. Da, show je predug, fore voditelja nisu uspjele nasmijati ni Škorine obožavatelje, uporno se guralo rasističko mazanje natjecatelja u tamne boje kad su morali imitirati pjevače drugih rasa, ali tamo barem natjecatelji nisu imali iluzija da rade nešto važno. Svi su se okupili da zabave široke narodne mase, i to su uspjeli sudeći prema rezultatima gledanosti koje showu predviđaju još barem jednu sezonu, na užas onih kojima se nije svidjelo sve to revanje i prenemaganje.

   Istina, teško će se naći još jedan Mario Petreković, čovjek kojem je ovaj show legao kao naručen. Dugo su mnogi tražili format u kojem će se Mario naći, ali toga nije bilo na vidiku. Njegova duhovitnost, naime, nije od onih profinjenih, utemeljenih na znanju i domišljatosti; Mario je klaun-zabavljač, i to je najbolje pokazao imitirajući pjevač(ic)e.
  

No budući da je Hrvatska jezerce u kojem ne pliva puno riba, s ovog mjesta će se nezahvalno proreći još eventualno jedna sezona showa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka